A kaposváriak a Dunaferr gárdájával csatáznak az egyik fél harmadik győzelméig, és szeretnék három meccsen letudni a párharcot. A bajnok felkészülését betegséghullám nehezítette, de aki tud, az játékra jelentkezik a szombaton 15 órakor kezdődő nyitó találkozón.

Emlékezetes hétvégét zártak legutóbb a kaposvári férfi röplabdázók: történetük 16. Magyar Kupa-elsőségét ünnepelték Gödöllőn. Csakúgy, mint tavaly, 3-2-re sikerült megverni a Kecskemétet.

- Én azt vártam, hogy nehéz meccsünk lesz megint. Nem gondoltam, hogy három szettes lesz, arra készültem, hogy nem lesz könnyű menet, de azt vártam, hogy nyerjünk. Felkészültünk, videóztunk, a kecskemétiek ott rontották el, hogy egy emberre alapoztak mindent, Pádár Krisztiánra, őt próbáltuk megállítani - mondta Magyar Bálint.

A kaposvári együttes tagjai közül Juhász Péter és Dávid Csanád első kupagyőzelmét ünnepelhette.

- A munkába állás nagyon nehéz volt, nem volt könnyű visszalendülni az edzésbe. Kedden reggel egy kondival kezdtünk, aztán Gyuri bá nagyon meghajtott minket. A vasárnap az ünneplésé volt. A döntő nagyon izgalmas volt, és az ötödik szettet meg tudtuk nyerni a kupadöntőn - mondta Dávid Csanád.

A fiatal játékos immár egykori csapata, a Dunaferr ellen készül: Nagyon másként nem készülök, fiatal, küzdő csapatnak tartom őket, majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

A kaposváriak felkészülését ezúttal betegségek nehezítették. Laszczik Iván egész héten nem edzett, rajta kívül Dömötör és Lesznyik is ágynak esett. Posztós a junior együttessel szerepel a hétvégén NB II-es fordulón. A fiúk ettől függetlenül nagy önbizalommal, plusz motivációval várják az elődöntőt.

- Megpróbálunk mindenképpen úgy játszani, mint eddig. Én bízom benne, hogy három meccs elég lesz. Ezután egy kisebb pihenőt fogunk kapni, mert csak egy napot kaptunk, és bennünk van a fáradtság, érezzük a hatásait. Ha meglesz, kapunk pihenőt, és ennek örülünk - mondta Magyar Bálint.

A Fino-Dunaferr párharc első mérkőzése szombaton 15 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, a belépés ingyenes.

Címkék: demeter, mérkőzés, Fino, röplabda, sport, kaposvár