A IV. Dél-dunántúli Teremtájfutó Bajnokság ezúttal is sokakat vonzott. Már az előnevezések során több mint 130-an jelentkeztek a viadalra, ami a Somogy Megyei Összetett Diák-Tájfutó
- A pályát egy délelőtt berendeztük. Négy féle pálya van mindegyik futamon. Van egy normál, egy memória és egy éjszakai, a memóriának az az érdekessége, hogy nincs térkép a kezükbe, hanem a térkép a terem közepén van fixen leragasztva, és onnét kell memóriába teljesíteni, míg visszamennek a térképponthoz, az éjszakain meg lámpa nélkül, fejlámpával fogják teljesíteni a pályát - mondja Kovács Ferenc igazgató-helyettes, a kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumból.


Szöllősi Dorina, a kaposvári Munkácsy gimnázium tanulója már rutinos tájfutónak számít. Most az V. korcsoportban próbálta ki tudását. Elmondása szerint nagyon élvezetes a Klebersberg pályája.


- Nagy területen van, sok a pont benne, illetve el lehet benn jó sok akadályt rendezni, illetve jól futható terület - tette hozzá Szöllősi Dorina, a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója.
- Gondolkodni is kell közben és ezzel csak a testet és a szellemet is lehet edzeni, illetve hát nem is annyira fárasztó sportág - mondja Szöllősi Dorina.


A kisfaludys Varga Domonkos a maximumra törekedett a versenyen.
- Azt szeretném, hogy ne hibázzak. - És mi kell ehhez, hogy érzed? - Hát figyelem, és hogy ne forgassuk el a térképet - zárta Varga Domonkos, a Kisfaludy Utcai Tagiskolából.


A megmérettetésen hat korcsoportban és nyílt kategóriában is indulhattak a sportolók. Egy versenyszám négy futamból állt. Nappali összetettben, a férfiak mezőnyében a kaposvári Gárdonyi iskola tanulója, Krakter Dániel győzött, míg a memória pályán és az esti terepen a taszári Lomnici Soma volt a leggyorsabb. A nőknél a kaposvári Katolikus gimnázium indulója, Darabos Dorottya tarolt, ugyanis a nappali, a memória és az esti versenyszámot is magabiztosan nyerte.

Címkék: vonzott, sokakat, tájfutó, Somogy, bajnokság, sport