A fő cél, hogy az egyesület versenyzői minden korosztályban fejlődjenek. Ráadásként az idén négy hazai rendezésű viadalon is megmutathatják, hol tartanak a munkában.

Újult lendülettel vetették bele magukat a munkába a Kapos Tenisz Club tagjai: a közelmúltban átalakult az egyesület vezetése. A közgyűlés új elnökséget választott: Diószegi Béla lett az elnök, Harmath Frigyes pedig ismét bekerült az elnökségbe.

- Folyamatosan visszük tovább a régi elképzelést, azt a hármas célt, hogy utánpótlás-nevelés, versenysport és az amatőrök is megférjenek egységben, egymás mellett - mondta a Kapos TC Kaposvár, elnökségi tagja, Harmath Frigyes.

A klub felnőtt csapata tavaly az OB II. ötödik helyén végzett, most pedig megcélozzák az első három hely valamelyikét.

- Azon kívül van 8-10 fiatal, aki rendszeresen versenyez. Korábban nem kaptak támogatást, most a létesítményt bérbeadtuk, és a bérleti díjat feltudjuk osztani, és nem tudjuk azt mondani, hogy nincs rá pénz. A 2 milliós bérleti díj nagy részét a versenysportra költjük - tette hozzá Harmath Frigyes.

A szakember hozzátette: a fiatalok versenyeztetése is bővül, ugyanis az idén négy versenyt is rendeznek az Iszák utcai sportcentrumban.

További változások is történtek az egyesület háza táján: február elsején Hornung Gábor vette át az utánpótlás képzését.

- Ez azért volt fontos és sürgető, mivel egy pillanatnyi megállás sem volt. Itt 40 gyerek teniszezési lehetősége volt a tét. Ennek a dolognak megfeleltünk. Nem könnyű dolog teniszezni, aki próbálta, ezt tudja. Meg kell tanulni az abc-t annak, aki olvasni akar, most ez zajlik, és hosszú lesz. Egy nappal megtoldottuk a teniszezési lehetőséget, muszáj volt, a kényszer szülte, de örömmel vállaltuk és csináljuk. A munka nagy része ezután jön, és a fő feladat, hogy április 15-re, amikor indul a szabadtéri szezon, kiépítsünk egy helyet a fal mellett, és szeretnénk egy utánpótlás-bázist kiépíteni - tájékoztatott az utánpótlásedző, Hornung Gábor.

A Kapos TC szeretne újra komolyabban részt venni a Magyar Tenisz Szövetség életében, és nem titkolt cél, hogy a klub versenyzői lépjenek előre az eddigiekhez képest minden korosztályban.

Címkék: hornung, tenisz, sport, somogy, kaposvár