Egymást érik a rangadók a megyei férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásában. A legutóbbi játéknapon a Tüskevár és a Somogyjád együttese feszült egymásnak.

- Sajnos az alapszakasz végén két vereséget szenvedtünk, ami elég nagy gond volt. A rájátszás első két fordulójában kijavítottuk ezt két győzelemmel, és most is csak a győzelem elfogadható - mondta a Tüskevár SE játékosa, Mester Milán.

- Nem szerepeltünk túl jól a rájátszásban ezidáig. Sajnos, ha a Táncsicsban játszunk, az nekünk sokkal nehezebb pálya, Somogyjádon sokkal jobban és eredményesebben játszunk. Szeretnénk megszorítani a Tüskevárt, és talán van sanszunk arra is, hogy nyerjünk - tette hozzá a Somogyjádi SZKKSE edzője, Fonai László.

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, és 16-16-os eredménnyel zárult. A második tízpercet két ponttal nyerte a Tüskevár, így a második félidőre maradt a döntés. a térfélcsere után ráerősített a címvédő, és végül magabiztosan, 77:60 arányban győzött. A Tüskevár csapatában Fehér 19, Domonkos és Mester 16-16 pontot szerzett, a somogyjádi gárdában Romanak volt a legeredményesebb 16 ponttal. A két együttes tagjai abban bíznak, hogy még van esélyük akár az első helyre is.

- Én úgy gondolom, az első négy-öt csapat bármikor el tudja kapni a másikat. Szerintem még mi is odaérhetünk a bajnoki címért - mondta Mester Milán.

- Az első négy-öt csapat nagyon kiegyenlített, nincs egy kimagasló csapat sem. Bármi előfordulhat, de a Mágusok érzésem szerint egy picivel jobbak - mondta Fonai László.

A rájátszás harmadik fordulójában az éllovas Kaposplast Mágusok simán nyert a KKK fiataljai ellen. Az alsóházban a Táncsics és a Meló-Diák gazdagodott két-két ponttal. A következő forduló mérkőzéseit szombaton 9 órától játsszák a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: mágus, labda, kosár, kkk, megye, kaposvár, sport