A zöld-fehérek nyugodt körülmények között készültek, külföldi edzőtáborba is eljutottak, a játékoskeretben pedig nem történt érdemi változás. Oláh Lóránt viszont megtalálta a góllövőcipőjét.

A kaposváriak az elmúlt évek hagyományát követve idegenben, nemzetközi előkészületi mérkőzésekkel hangoltak a következő szezonra. A fiúk szlovák, osztrák, szlovén, horvát, bosnyák és szerb csapatok ellen is pályára léptek, és megverték a bosnyák éllovast.

- Az elején még kísérleteztünk, később a mester azt a csapatot játszatta, amit tervez a bajnokságra. A csapat lassan kezd összeállni a játék kpe alapján szerintem jobbak leszünk mint ősszel - mondta Oláh Lóránt.

A nyolc hetes programban egy nyolc napos horvátországi edzőtábor is szerepelt.

- Jól sikerült az edzőtábor, az itteniekhez képest kiváló pályákon, időjárási körülmények között dolgoztunk, csak egy-két nap zavart az eső. Erős csapatokkal játszottunk, az utolsó két-három mérkőzés javuló tendenciát mutatott - mesélte Hegedűs Dávid.

A játékoskeretben ezúttal nem történtek nagy változások. Kulcsemberek nem távoztak, és mindössze három légiós érkezett, egy kapus, a szerb Csámpár és két védő, a görög Fotiász és a ghánai Addo. Ami viszont valóban jó hír: úgy tűnik, Oláh Lóránt ismét megtalálta a góllövőcipőjét. A támadó hat gólt szerzett az edzőmeccseken.

- Ez az én kálváriám: amikor Kaposvárra igazolok vissza első félévben még nem igazán megy a góllövés terén, utána kezdem el termelni a gólokat. Most is ez történik, a bajnokságban is elfogadnám ezt - mondta Oláh.

Hegedűs Dávid ugyancsak szeretné visszanyerni régi formáját: - úgy gondolom, a sérülésem helyrejött, a felkésülést a csapattal tudtam elkezdeni. Az erőnlét is rendben van, a formámat is kezdem visszanyerni, remélem, újra a csapat közelébe tudok kerülni, és sikerrel vesszük majd az akadályokat. -

A fiúk most már a gyorsaságra fektetik a hangsúlyt, és ezen a héten bajnoki ritmusban készülnek a szezonnyitóra. Az éllovas Győr elleni NB I-es összecsapás szombaton este fél 7-kor kezdődik a cukorgyári gödörben, a hagyományos, rajt előtti szurkolói ankétot pedig csütörtökön 17 óra 30 perctől tartják, szintén a stadionban.

Címkék: rákóczi, fehér, zöld, labdarúgás, kaposvár, sport