A vasárnapi tornán hat korosztályban, több mint száz ifjú futballista mérte össze tudását egymással. A megmérettetést a hagyományokhoz híven gálameccsek is színesítették.

Szépségdíjas gólt lőtt a nagybajomiaknak a mézgások U11-es korosztályú csapata. A kaposvári fiatalok végül a második helyet szerezték meg a szép hagyományokra visszatekintő farsangi tornán. Persze, olyan mézgás alakulat is akadt, amely aranyéremmel zárta a küzdelmeket a Városi Sportcsarnokban. Az U13-as gárda egyik meghatározó játékosa, Szántó Bence nagyon szereti farsangi kupákat. Neki az idei torna kimondottan jól sikerült, hisz csapata első lett, ő pedig a gólkirályi címet is bezsebelte.

- Amióta itt vagyok, hét-nyolc éve, mindegyiken voltam, részt vettem. És jónak tartom, mert a gyerekek is jól érzik magukat, és hát kapnak érmeket - mondta Szántó Bence.

A Mézga Pek-Snack Focisuli mellett a Nagybajom utánpótláscsapatai vettek még részt a viadalon. Mindkét egyesület hat-hat korosztállyal képviseltette magát.

A farsangi rendezvény összességében elérte a célját: a gyerekek jól érezték magunkat, a focisuli pedig ismét elmondhatja, hogy ez az év sem telt el náluk farsang nélkül.

- Ez a tizennyolcadik, majdnem azt lehet mondani, hogy nagykorúak lettünk, tehát az elmúlt tizennyolc év alatt az a siker adathatott meg számunkra a focisulinak, hogy minden évben meg tudtuk rendezni a farsangot. Itt ilyen családias a hangulat, mint mindig, reggeltől estig itt pattog a labda. Én azt hiszem, ahol már több száz gyerek parkettra lép, ott minden jónak kell, hogy legyen - mondta a klubtulajdonos, Horváth János.

- A játék és annak az öröme, ami idehozott bennünket és már nem is tudom ötödik-hatodik alkalommal mi itt részt veszünk. Minden korosztály megmutathatja magát, gyerekek játszhatnak, ami igazán farsangi hangulat és igazán farsangi torna, amit rendeznek itt a Janiék - árulta el az AC Nagybajom edzője, Récsei János.

A farsangi tornát a már jól megszokott gálamérkőzések is színesítették.

- Lesz egy ilyen, hogy édesapa és a fia játszik, kimondottan rongylabdával, mert elég fiatal korúak lesznek, a legkisebb korosztályt képviselik, és hát egy olyan, amikor az egész család pályára lép: édesapa, édesanya és két gyerek - mondta Horváth János.

A családi focik jó hangulatban teltek, majd az ezt követő Mézgás szülők - Sántosi öregfiúk derbi is nagy izgalmakat hozott. Hogy teljes legyen a gyerekek öröme, tombolasorsolás zárta a napot, így többen az érmek és a kupák mellett értékes ajándékokkal térhettek haza.

Címkék: labdarugás, mézga, farsang, sport, foci, Kaposvár