A Bene Ferenc Akadémia két kiemelt csapata egyaránt újoncként kezdte meg szereplését az élvonalban. A 17 évesek négy ponttal az utolsó helyen zárták az őszt, az U19-es együttes pedig 14 pontot gyűjtve a 11. helyen áll a tabellán.


- Létszámban sajnos nem vagyunk jól, sem a 15-16-17 éves korosztályban, ez alatt a minőségi játékosokat értem. A BFLA feladata, hogy a felnőtt csapat részére NB I-es utánpótlást neveljen. Én azokra gondolok, akik valóban a felnbőtt csapatot fogják erősíteni - mondja Botos Antal szakmai igazgató, a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiáról.


Az U17-es csapat edzőt váltott a télen: a Kozármislenybe távozó Szabó Zsolt helyét az egykori Rákóczi-kedvenc, Deákvári Antal foglalta el. A 19 évesek munkáját továbbra is a korábbi válogatott védő, Palaczky János irányítja.


- Nagy részben a munkát, amit terveztünk, elvégeztük. örültem volna neki, ha nem kezdődik most a bajnokság, és van 1-2 hetünk, és játszhattunk volna még edzőmérkőzéseket. Érkezett hozzánk egy-két új ember, akit még nem sikerült teljesen beéípteni a csapatba, ők is szokják ezt a légkört - teszi hozzá Palaczky János edző, a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U 19-ből.
A szakember abban bízik, hogy tanítványai a tavaszi szezon mérkőzésein is megállják majd a helyüket.


- Mindenképpen ez a félév arra volt elegendő számunkra, hogy szokjuk a légkört. Alacsoynabb osztályban játszottak a fiúk, itt más a játék intenzitása. Megismertük ezt a bajnokságot, a hibákat foylamatosan javítjuk, és bízom abban, hogy egységesebbek leszünk a játék minden részében - mondja Palaczky János.


A téli felkészülési időszakban kiemelt szerepet kaptak a kondicionális edzések is a Bene akadémián.
Botos Antal szerint Foró Zsófi személyében kondicionális trénert foglalkoztatnak, kimondottan az akadémiai korosztéyoknál. az úgynevezett TRX-szel történő erősítések,a  gépekkel történő erősítések, a dinamikus láberő-fejlesztés mind-mind napirendre került a január, februári időszakban.
A kaposvári 17 és 19 éves korosztály szombaton, az UTE ellen mutatkozik be a Cseri úti sportcentrumban. A 17 évesek 11 órakor, a 19 évesek pedig 13 órakor kezdenek.

Címkék: megkezdi, szünetnek, vége, téli, akadémia, labdarúgó, sport