Kaposvári nézők is reménykedtek abban, hogy a bajnokságban meglepő vereségeket szenvedő Honvéd csapatát a hazai kedvenceknek is sikerül majd meglepniük. A bizakodás nagyjából nyolc percig tartott, ennyi idő kellett ugyanis, hogy a három olimpiai bajnokkal felálló vendégek válasz nélkül dobjanak öt gólt Nagy Péter kapujába. A Honvéd fiataljai mellett dr. Kiss Gergely és Steinmetz Barnabás is élvezte a játékot, Gergely István pedig szinte hiba nélkül védett, így a második negyed végére már 8-1-es hátrányba került a KVK. Szerencsére a nagyszünetben sikerült rendezni a sorokat, és a folytatásban egy teljesen más szellemben játszó kaposvári csapat ugrott a medencébe. A felzárkózást az új igazolás, Danijel Benic centergóljával kezdték meg a hazaiak, akik a harmadik negyedet 3-2 arányban megnyerték. A negyedik játékrészben is lendületben maradt a KVK: Hoppál, ifjabb Berta, majd Juhász-Szelei is szépségdíjas gólt lőtt, amellyel négyre csökkent a két csapat közti különbség.


A meccs hajrája is a kaposváriaké volt. Bakó Csaba kétszer is betalált a Honvéd kapujába, így a hazaiak egy perc tizenhárom másodperccel a vége előtt feljöttek két gólra. A KVK-nak még ezután is volt egy ziccere, ami azonban kimaradt, így a végeredmény 11-9 lett a fővárosiak javára. A meccs legeredményesebb játékosa a négy gólig jutó dr. Kiss Gergely volt, hazai oldalon pedig a három-három találatot jegyző ifjabb Berta és Bakó volt leginkább elemében.


- A mérkőzés előtt voltak próblémáink: betegségek miatt öten végeztek teljes értékű edzésmunkát, a sérült Patakira pedig nem számíthattunk. Ennek ellenére minden játékos a szívét-lelkét kitette a csapatért. Ezt a csodával felérő eredményt három hét alatt értük el - mondja David Burburan, a Kaposvári VK játékosa.


- Nagyon készültem például ma is, az ember azt gondolná, hogy négy olimpiát játszottam, akkor egy magyar bajnoki mérkőzésre télen leutazni Kaposvárra az nem izgat annyira, de készültem egész nap a mérkőzésre és hát látszódott, azért mondom, hogy az 5-0 nem annak szólt, hogy mi csak a nadrágunkat, meg a sapkánkat dobtuk be a vízbe, hanem igenis a Groupama Honvéd úgy jött le, hogy egy nehéz mérkőzésre számít, és aztán ez azért lett máshogy, mert komolyan vettük és lelkesek voltunk mi is. Tehát ha mi jól tudunk játszani és lelkesen, akkor az élmezőnyt is meg tudjuk szorítani, és ugye most a kiesés ellen küzdő Kaposvárt pedig le kellett győznünk, úgyhogy ma ez valósult meg - dr. Kiss Gergely, a Groupama Honvédtól.


A kaposváriak a forduló után egy győzelemmel és tizenhét vereséggel továbbra is sereghajtók az OB I. alapszakaszában. A Burburan-legényekre szombaton újabb hazai derbi vár: 19 órai kezdettel a Vasast látják vendégül a Városi Fürdőben.

Címkék: negyed, sem, elég, kiváló, két, volt, vizilabda, sport