Az ország legjobb utánpótlás csapatai vettek részt a viadalon, melyet veretlenül nyert meg a Kovács Balázs vezette házigazda együttes. A kaposvári játékosok között két különdíj is gazdára talált.

Az utánpótlás röplabda fellegvára volt az elmúlt hétvégén Kaposvár. A népszerű mini torna mellett egy rangos országos gyermek kupát is rendeztek a somogyi megyeszékhelyen. A házigazdák célja ezúttal is az aranyérem megszerzése volt.

- Ez a Kaposvári Röplabda Akadémiának a legelső hazai rendezésű tornája, ilyen még nem volt gyerek korosztályban, úgyhogy ez egy eléggé nívós esemény. Nekünk az lenne a célunk, hogy mi szeretnénk megnyerni ezt a tornát, mivel első torna, hazai rendezésű torna, és a csapat szerintem van olyan jó, hogy ezt meg is tudja csinálni - mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE edzője, Kovács Balázs.

A kaposvári Élelmiszeripari szakközépiskolában rendezett tornán összesen hat csapat vett részt. Kecskemétről két együttes is érkezett.

- Nagyon köszönjük, hogy meghívtak ide minket a kaposváriak, hiszen ez egy olyan röplabdatorna lesz, ahol úgy gondolom, hogy a Magyarországon lévő legjobb nyolc csapatból hat itt képviseli önmagát. Próbálunk minél jobban szerepelni, úgy érzem, hogy azért a torna esélyese a Kaposvár, de próbáljuk megkeseríteni az életüket, ha a Kecskemét II-nek nem sikerül, akkor a sportiskola egyes csapata szerintem döntőt fog játszani velük - mondta a Kecskeméti Sportiskola I. játékosa, Seremet Attila.

A kecskeméti tréner kiváló jósnak bizonyult, hiszen valóban ez a két együttes játszotta a döntőt. A csoportmeccsek, majd az elődöntő után is veretlen kaposváriak a fináléban is igazolták jó hírüket, és 2:1 arányban diadalmaskodtak. Kovács Balázs tanítványai a Kecskemét első számú csapata mellett a Dunaferrt, a Székesfehérvárt és az alföldiek második számú alakulatát is legyőzték a viadalon. A kupagyőztes akadémisták két különdíjat is bezsebeltek Borsi Dániel és Hanga Bence személyében.


Címkék: veretlen, országos, torna, röplabda, somogy, kaposvár, sport