A somogyi megyeszékhely fiatal sportolói újabb eredményes évet zártak. A legjobbakat a hagyományokhoz híven a Munkácsy Mihály Gimnázium aulájában köszöntötték. A városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás köszöntőjében kiemelte: a kaposváriak tavaly is nagyon sokat dolgoztak a sikerekért. A szakpolitikus szerint a tavalyi esztendő gyermek-, serdülő- és ifjúsági korosztályos magyar bajnokainak a száma önmagáért beszél, 79 fő.

A diákolimpiai bajnokok száma 51, ráadásul 21 sportoló mind a diákolimpián, mind pedig az utánpótlás bajnokságon győztes volt.

Az év diáksportolónője címet az uszonyosúszó Stier Lilla érdemelte ki, aki a hazai és a nemzetközi mezőnyben is bizonyított. Az év diáksportolója ugyancsak egy munkácsys uszonyosúszó, Gréczi Martin lett. Az év csapatának járó díjat a Táncsics Mihály Gimnázium amatőr fiú röplabda bajnokcsapatának tagjai vehették át.

Az ünnepségen egyéni és csapat aranyérmeseket is köszöntöttek, és olyan fiatalok is átvehették díjukat, akik először állhattak fel a dobogó tetejére. Az elmúlt évekhez hasonlóan elsősorban az atléták, az úszók és az uszonyosúszók jeleskedtek. A szervezők a felkészítőket és az edzőket is megjutalmazták.

Címkék: sportoló, köszönt, tehetség, bajnok, diákolimpia, Somogy, fiatal, Kaposvár