A szervezők hét kategóriában hirdettek győztest az év sportolói versengésben.

A nagyatádiak zenés-táncos sportgáláját 2011-ben rendezték meg először, több céllal.

- Három évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy a Nagyatádon működő sportegyesületeket, szakosztályokat meghívjuk egy ünnepségre, és ezt összekötjük a legeredményesebbek díjazásával - mondta Boros Bálint főszervező.

A színes program a Nagyatádi RGSE műsorával kezdődött meg, ezután a díjátadók vették át a főszerepet. A szervezők hét kategória jelöltjeit mutatták be a nagyérdeműnek, a helyi egyesületek ajánlásai alapján.

A felnőttek mezőnyében, egyéniben Kiskó Gergő cselgáncsozó és Boros Ninetta ritmikus gimnasztikázó lett az elmúlt év legjobbja. Csapatban a Nagyatádi FC NB III-as futballistái bizonyultak a legjobbnak.

Az utánpótlás korosztályban, egyéniben két cselgáncsozó, Sipos Babett és Tóth Tibor örülhetett az első helynek, csapatban pedig a fiú kézilabdázók szerezték meg a győzelmet.

Az év edzője címet a nagyatádi RGSE szakvezetője, dr. Balogh Orsolya érdemelte ki.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy élénk a sportélet Nagyatádon. 16 egyesületben 800-an sportolnak, és a legtöbbjük gyermek és fiatal. A sportoláshz adottak a feltételek. A a szerencsénk, hogy olyan sportvezetőink, edzőink vannak, akik eredményesen tudnak dolgozni - árulta el Nagyatád polgármestere, Ormai István.

A sportbál bevétele is jó helyre kerül: a tervek szerint ebből jutalmazzák meg majd a város legjobb sportolóit.


Címkék: Ormai, legjobb, foci, nagyatád, Somogy, sport