A röplabdabarátok nagy örömére idén is megrendezték a Somogyi Mix bajnokságot. A tornára NB I-es férfi játékosok kivételével bárki nevezhetett. A megmérettetés baráti hangulatú mérkőzéseket és igazi nagy csatákat is hozott.


- Én azt hiszem, hogy nagyon jó a színvonal, a megyebajnokságban szereplő, és régen aktív NB I-ben játszó játékosok alkotják a csapatokat. Vidékről, illetve más megyéből Pécsről érkezett egy csapatunk, illetve az ország különböző helyeiről, Veszprémből, Pestről, mindenféle helyről jöttek egy-egy csapatba a játékosok - mondja Sántosiné Oláh Edit elnök, Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnöke.
Az elnök szerint ez a hatodik Somogyi Mix bajnokságuk, ami azt jelenti, hogy hatodik éve szervezik ezt a versenyt. A mix az három fiú, három lány részvételével alkot egy csapatot.


Kivéve a pécsi egyetemistákat, akiknek a csapatában két fiú játékos mellett négy lány is helyet kapott.
- Több csapatból állunk, közgázosok, tesisek, földrajzosok is vannak nálunk eljöttünk ide a somogyjádira és hát reméljük, hogy a legjobb eredményeket elérjük - mondja Lengyel Fanni, a PTE-rnalgiától.


- Egyelőre két meccsünk volt, az első veszítettük, a második az döntetlen lett szerencsére. Nagyon jó a felhozatal, nagyon színvonalas egy bajnokság úgy gondolom - tette hozzá Lengyel Fanni.
A pécsiek a Kaposvári Egyetem The Games nevű együttesével játszottak 24-24 arányú döntetlent. A röplabdában szokatlan végeredmény oka, hogy a mérkőzéseket időre mérték, húsz percig tartott egy találkozó.


- Többnyire azokkal az emberekkel érkeztünk, akik az egyetemen velünk edzenek és igazából a célunk csak egy jó játék, így konkrét helyezésre nem gondoltunk még - mondja Győrbíró Kamilla, a The Gamestől.


A végső győzelemért két együttes, a Vegyes-felvágott és a Koktél vívott nagy csatát. Az aranyérem sorsát kettejük mérkőzése döntötte el, melyet a többek között Ékes Erikával és Böcz Dáviddal megerősített Vegyes-felvágott nyert 29-23-ra. A bronzérmet az Itt vagyunk csapata érdemelte ki, míg a negyedik helyre a Maradékok együttese ért oda.

Címkék: élelemiszeriprai, mozgalmas, akadémia, iskola, röplabda, sport