A somogyiak kezdőhatosában Magyar, Bozóki és Lesznyik is helyet kapott. Demeter mester nem kockáztatott, nem küldte harcba sérülése után Geiger Andrást. A túloldalon éppen a kaposvári vezetőedző fia, Demeter András tette le a névjegyét bátor megmozdulásaival. Az első szettben eleinte felválta estek a pontok, majd ellépett ellenfelétől a Fino. A vendégek nem hagyták magukat, és hamarosan egyenlítettek. Ezután újra kaposvári percek következtek, és a kelleténél több rontott nyitás ellenére sem fenyegette veszély a vezetést. Lesznyik nyitásaival jutott el a házigazda a végkifejletig, a Juhász, Gergye sánc pedig kialakította a 25:14-es végeredményt.

A második játszmát Vajda Tamás jó szervái vezették be, és a folytatásban is az történt a pályán, amit a somogyiak akartak. Gergye és Bozóki szorgalmasan termelte a pontokat, a jól küzdő pécsiek pedig tisztes távolból követték a bajnoki címvédőt. A hajrában sem torpant meg a Fino: a fiatal Posztós Bendegúz nem ijedt meg a lehetőségtől, Gergye pedig néhány perc múlva pontot tett a küzdelem végére. 25-15, 2-0.

A harmadik játékrészben mutatkozott be a kaposváriak régi-új játékosa, Schulcz István és ifjabb Laszczik is pályára lépett a feladó posztján. Az elején a vendégek jutottak előnyhöz, majd újra ráerősítettek a somogyiak. A szett közepéig szorosan alakult az eredmény, aztán Bozóki lépett elő főszereplővé, aki hosszú percekig gyakorolhatta élesben a nyitást. A csapat nyolc ponttal elhúzott, és ezután már nem volt megállás: Schulcz beütötte a 24. pontot, Kovács Zoltán szervája után pedig véget ért a bő egyórás csata. 25-17, 3-0.

A pécsiek végig jól küzdöttek, a kaposváriak pedig több variációban is megállták a helyüket a pályán. A párharc szombaton 15 órakor folytatódik a PTE-PEAC otthonában.

Fino Kaposvár – PTE-PEAC Andragora 3-0 (14, 15, 17)

Kaposvár, 200 néző. V.: László É., Mezei.

Kaposvár: Magyar B. 1, Bozóki 13, Kovács Z. 3, Lesznyik 4, Gergye 16, Juhász P. 4. Csere: Dömötör és Deák (libero), Vajda 5, Dávid Cs. 1, Posztós, ifj. Laszczik, Schulcz 5. Vezetőedző: Demeter György.

Pécs: Storz 1, Demeter 8, dr. Horváth 8, Szabó G. 2, Kovács R. 2, Gyöngyösi. Csere: Kaszás (libero), Balla, Nesarajan 1, Fodor, Takács, Baksa.  Játékos-edző: Gyöngyösi Zoltán.

 

 

 

Címkék: élőközvetítés, PEAC, PTE, Fino, röplabda, sport