A kaposváriak a nemzetközi szereplés után a rájátszásban kapcsolódnak be a hazai küzdelmekbe, és a negyeddöntőben a Pécs elleni párharc vár rájuk. Az első összecsapást 19 órától játsszák a városi sportcsarnokban.

A kaposváriak az elmúlt négy hónapban 14 mérkőzést játszottak a Közép-európai Ligában, váltakozó sikerrel. A folytatásban viszont egyértelmű a helyzet: a magyar bajnokságban és a kupában is a címvédés a cél.

- Örültünk, hogy el tudtunk indulni a Közép-európai Ligában. Mindenki azt mondja, hogy ezután rajtunk lesz a teher, mert nyerni kell minden mérkőzésen, de én úgy érzem, nincs rajtunk teher, a saját játékunkat fogjuk játszani, és ez sikerre vezethet – fogalmazott a Fino feladója, Magyar Bálint. A Fino az elmúlt években rendre a legjobbnak bizonyult a hazai küzdelmekben. Az idei erőviszonyokat egyelőre csak hírből ismerik a fiúk, de az biztos, hogy a legnagyobb rivális Kecskemét veretlenül nyerte meg az alapszakaszt.

- Ugyanúgy oda kell figyelnünk, mint a nemzetközi csapatok ellen. Mindenki minket szeretne elverni, mindenki ellenünk akar jól játszani. Nem szabad hagynunk, hogy zavarba hozzanak minket, és hogy mi menjünk a szettek után. Százszázalékosan kell teljesítenünk – mondta az újdonsült diákolimpiai győztes Gergye Roland.

A bajnoki negyeddöntőben a szezon egyik meglepetéscsapata, az újonc Pécs lesz az ellenfél. Magyar Bálint és a többiek három mérkőzéses párharcra számítanak.

- Régóta ismerjük őket, a junior csapattal sokat játszottunk velük – árulta el Magyar Bálint. - Jól szervezett, lelkes csapat. Tudni kell, hogy Demeter Gyuri bácsi fia, András is ott játszik, és ő szokott hasznos információkat mondani nekünk a csapatáról... Jó csapatnak tartom a pécsit, meglátjuk, mit hoz a jövő, de bízom benne, hogy jól fogjuk zárni a nyitó mérkőzést.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc csütörtökön kezdődik: az első mérkőzést 19 órától játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban. Ezt követi a második találkozó szombaton 15 órától Pécsen, kedden este 7-től pedig újra a Fino lesz a vendéglátó. A somogyi remények szerint ezzel a meccsel véget is ér a negyeddöntő.

Címkék: nemeztközi, teher, Demeter, férfi, Fino, röplabda, Kaposvár, sport