A viadalon négy megyéből hat csapat lépett pályára, a somogyiak ezúttal a mezőny második felében zártak. A férfi amatőr bajnokság és a téli teremkupák mellett a szezon üde színfoltja volt a női labdarúgótorna a szennai sportcsarnokban.

- A Rózsaszín Párducok csapatának szerveztünk tornát, főleg Somogyból hívtunk csapatokat, de jöttek Dunaújvárosból, Harkányból is. Hat csapat jött össze - mondta az I. Párduc Kupa főszervezője, Szita Ágnes.

A harkányiak két döntetlennel és egy győzelemmel kezdték a tornát, és mindenképpen szerettek volna a dobogón zárni.

- Az alapcsapat 10-12 éve együtt van, a mostani csapat hat-hét éve játszik együtt. A focit nagyon szeretjük, ha tehetnénk, mindig csinálnánk, de kevés az idő, mert családosok vagyunk - mondta Markotics Annamária.

A rendező együttes tagjai ugyancsak régóta rúgják már a labdát.

- A lányok 90 százaléka Kaposvárról való, egy-két vidéki van. Sokan együtt játszottunk az iskolában, innen vettük át a nagy részét, és ezt egészítettük még ki játékosokkal - mondta Szita Ágnes.

A lányok azt mondják: szerintük annyira nem meglepő, ha a szebbik nem képviselői is rendszeresen labdába rúgnak a pályán.

- Mi a lányok körében úgy vesszük, hogy ez természetes, de anyira még nem elterjedt. Ha egy férfi hallja, hogy egy nő focista, még mindig meglepődik rajta, annak ellenére, hogy elég régóta fociznak a hölgyek - mondta Markotics Annamária.

A Párduc Kupa első helyét végül a dombóváriak szerezték meg a harkányiak és a  dunaújvárosiak előtt. A somogyiak ezúttal a mezőny második felében végeztek: negyedik lett Kaposhomok, ötödik a Rózsaszín Párducok, hatodik pedig Csököly együttese. A torna legjobb kapusának a csökölyi Gál Kittit választották meg.

Címkék: párduc, csököly, dombóvár, lány, foci, sport