Az adakozás célja az volt, hogy megkönnyítsék a Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermekosztályának mindennapjait. Kaposvár város is a rendezvény mellé állt, de több magánszemély és vállalkozás, valamint egy pénzintézet is segítséget nyújtott.

Benzin helyett játékokkal tankolták tele a hétvégén a Maricsek Racing Team legendás, sárga-fekete színű versenyautóját. A kaposvári ralisok által szervezett jótékonysági akcióra szép számmal érkeztek a felajánlások.


- Kaposváriak vagyunk mindannyian, tehát ez nagyon fontos dolog nekünk, hogy a helyi kórház, illetve a helyi ellátásnak az érdekeit egy kicsit mi is képviseljük és mint mindenki, amivel tud, próbáljon segíteni. Azt hiszem, hogy mi ezzel a nyilvánossággal meg azzal a csapatösszefogó szellemmel, amivel rendelkezünk, illetve az autósport bír, ezzel tudunk segíteni - mondja Kovács Antal, a Maricsek Racing Team-től.


Számos fiatal is érkezett adakozni. Csabai Lilla gyerekkori játékait hozta magával.
- Nekem kiskoromban mindenem megvolt és szeretném, hogy ezeknek a gyerekeknek is tudjunk kicsit segíteni. Én elhoztam a régi játékaimat, amiket szeretném nekik odaadni - tette hozzá Csabai Lilla, Kaposvárról.


Buzsáki Dániel plüssállatai mellett kisautókat is hozott a gyerekeknek.
- Tizennégy évesen már ne legyenek gyerekjátékaim, tinédzserként, és akkor hoztam ilyen sok régi gyerekjátékot, ami nekem már nem kell - Buzsáki Dániel Kaposvárról. A segítség természetesen Kaposvár város részéről sem maradt el.


- Nagyon nehéz beszélni, mert tényleg nagyon nagy siker most ez nálam és megmozgatott engem. Szeretném megköszönni a alpolgármester asszonynak és a kórházból a doktor úrnak, és nagyon szeretném megköszönni a csapatomnak és mindenkinek, aki segített ebben, hogy létrejöjjön - Maricsek Miklós, a Maricsek Racing Team-től.


- Kaposvár város támogat minden olyan civil szervezetet, akik valóban a köz érdekeit szolgálják, lehet ez egy kisebb közösség közérzetjavító programja, vagy lehet akár egy nagy szervezet, a város kulturális értékeit vagy turisztikai adottságait bemutató futóverseny, de azt gondolom, hogy mégis kettő nagy értékünk van, az egyik az egészség, a másik pedig a gyermek - Oláh Lajosné Kaposvár alpolgármestere.


A civil felajánlások és a város támogatása mellett egy pénzintézet és egy magánklinika is segítséget nyújtott a kórház gyermekosztálya számára. Az ötletgazda, Maricsek Miklós és csapattársai már ezen a héten eljuttatják az összegyűjtött játékokat a beteg gyerekeknek, hogy minél előbb örömet szerezzenek nekik.


Címkék: gyermekekért, jótékonysági, együtt, akció, sport