A kaposváriak az egy héttel korábbi, junior versenyen elszenvedett vereségekért hamar visszavágtak riválisaiknak, és végül dobogóra állhattak a felnőtt válogatón is.

Az 55 kg-os Kovács Bence meg sem állt a legfelső fokig:

"Öten voltunk ebben a a súlycsoportban, két könnyebb és két nehezebb mérkőzésem volt. Juhásztól, akitől korábban kikaptam, most megvertem, csapattársam, Borsos Dávid ellen pedig három menetben, nagy csatában sikerült győznöm. Most a junior EB-re és VB-re koncentrálok; szeretnék minél jobb helyezéseket elérni"-

A 19 esztendős Knipli Csongor a körbeverések miatt a harmadik helyet szerezte meg a rangos viadalon:

"A terv az volt, hogy a junior riválisomat el tudjam verni, ez nagy csatában sikerült is. Később egy szigetvári birkózó ellen nyertem, majd egy vasasos gyerektől kikaptam. Van még hiba, amin javítani kell; elsősorban azt hiszem, fejben voltak gondok, elfáradtam."

Csongor célja, Kovács Bencéhez hasonlóan az, hogy a korosztályos válogatott eredményes tagja legyen. A Nehézatlétikai SE junior korú birkózói korábban már többször is bizonyítottak a hazai és a nemzetközi mezőnyben, így várható volt, hogy előbb-utóbb a felnőttek között is számolni kell majd velük.

A felnőttek között versenyző, háromszoros magyar bajnok Borsos Dávid sérülten is a második helyet szerezte meg. A Kaposvári Nehézatlétikai SE vezetőedzője szerint, mivel a fiatal tehetség két héttel ezelőtt súlyos bokasérülést szenvedett, és az indulása is kétséges volt, ez az eredmény is a becsületére válik. Takács László azt mondja: ezt egyébként a szövetségi kapitány is értékelte azzal, hogy Borsost meghívta a márciusi Európa-bajnokságra készülő válogatottba.

Halasi Dániel az olimpikon Bácsi Pétertől, majd vigaszágon a tavalyi magyar bajnoktól szenvedett szoros mérkőzéseken vereséget, és végül a hetedik helyen végzett.

A kaposváriak legközelebb a szabadfogású válogatón öregbíthetik tovább egyesületük hírnevét.

Címkék: nehézatlétika, érem, birkózó, felnőtt, junior, sport