Három győzelemmel és 11 vereséggel a hetedik helyen fejezte be a férfi röplabda Közép-európai Liga alapszakaszát a Fino Kaposvár együttese. A bajnok és kupagyőztes alakulat egy év szünet után tért vissza a nemzetközi porondra. Demeter György vezetőedző szerint hasznos és tanulságos időszakot zárt a csapat. A folytatásban viszont már nagy lesz a teher és a felelősség is a fiúk vállán...

A kaposváriak számos emlékezetes mérkőzést vívtak az elmúlt hónapokban, az utolsó fordulóban, az osztrák Tirol ellen azonban nem sikerült a bravúr. A három magyar válogatottal felálló Innsbruck 3-0-ra nyert a Geiger András nélkül szereplő magyarok ellen.

- Arra nem voltunk felkészülve, hogy a csapatkapitányunk a bemelegítés során kidől a sorból, és nem tudja vállalni a játékot – kezdte értékelését Demeter György vezetőedző. - Ehhez képest az első játszmát szépen játszottuk végig, egészen az utolsó pontokig, ekkor azonban, kihasználva rutinját, jó nyitásokkal fordított a Tirol. A második szettben kissé hitehagyottak voltunk, ezután viszont újra feljöttünk de mindent egybevetve, egyértelmű volt az osztrákok fölénye. Ebben a meccsben csak bravúrral lehetett volna ennél több.

- Összességében érdemes volt újra elindulni a Közép-európai Ligában?

- Természetesen igen. Ha a magyar közönség olyan csapatokat lát, mint az Innsbruck, a Ljubljana vagy a Pozsony, akkor már megéri kilátogatni a sportcsarnokba. Több olyan együttes lépett pályára nálunk, amely a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Ezen a szinten már szép és jó röplabdát játszanak. Mi ehhez szeretnénk felfejlődni; méghozzá úgy, hogy idegenben is versenyben legyünk riválisainkkal. Az elmúlt hónapokban kevés olyan mérkőzés volt, ahol egyértelmű volt az ellenfél fölénye. Ha ez a társaság együtt tudna maradni, a későbbiekben egyre inkább partiban lehetnék ezekkel a klubokkal.

- A folytatásban a magyar bajnoki rájátszásban és a kupa négyesdöntőjében szerepel majd a Fino. Az elmúlt hónapok nemzetközi mérkőzései után meglehet-e az a plusz, ami elég lehet az újabb sikerekhez?

- Úgy gondolom, hogy egy hasznos és tanulságos időszakot zártunk, számos tapasztalattal, amelyek jól jöhetnek majd az itthoni mérkőzéseken. Ettől függetlenül, véleményem szerint tartani kell a kecskemétiektől, mert ők taktikusabb játékot játszanak, mint eddigi ellenfeleink. A nemzetközi mezőnyben az erő dominál, a nyílt sisakos játék, és magas, jó fizikai állapotban lévő játékosok szerepelnek. A magyar bajnoki találkozókon lesznek például olyan labdák, amit bedugnak a hónunk alatt, és ezt főleg fejben kell elviselnünk. Arra vagyok kíváncsi, hogy ha a felelősség, a teher rajtunk lesz, ugyanúgy el tudjuk-e ezt viselni, mint ezeken a nemzetközi mérkőzéseken ...

Címkék: nemeztközi, teher, értékel, Demeter, férfi, Fino, röplabda, Kaposvár, sport