Három napon át, reggeltől estig rúgták a labdát a somogyjádi sportcsarnokban, a téli szezon legnagyobb somogyi futballkupáján.

- Hetedik alkalommal került megrendezésre a torna, Somogyból, Baranyából, Zalából jöttek, 30 csapat indul. Az az igazság, hogy nehezebbre számítottunk a mai helyzetben, de elég jól összejött, nincs problémánk - tájékoztatott Ress Antal főszervező.

A torna első részében a csoportküzdelmeket rendezték, és a nyitó napon rögtön borult a papírforma. A korábbi években hagyományosan jól szereplő Somogyvár, valamint a zömében öreglaki játékosokra épülő Piros Hetes rögtön búcsúzni kényszerült. Első helyen a somogysárdi „Csikócsapat” lépett tovább, és a fiatalok egészen a döntőig meneteltek a folytatásban. Nagy reményekkel várta a kezdést a helyi játékosokra épülő Gomba Büfé.

- Csapatunk a jádi csapatra épül, főleg az idsősebb korosztáyra, a rutin velüönk van. sok a fiatal, sokat futnak, de rutinnal ezt ellensúlyozni tudjuk. A csoportból mindenképpen tovább szeretnénk jutni, aztán minél messzebb - mondta a Gomba Büfé  játékosa, Nagy Viktor.

A fiúknak végül a középdöntő jelentette a végállomást, de a részvétel jól szolgálta a felkészülésüket.

- A játékban maradás nagyon fontos, a két szezon között sok idő eltelik. Ha az ember nem mozog közben, edzésben kell maradni, és ha elkezdődik a felkészülés, még nagyobb erőbedobással tudjunk készülni a tavaszi szezonra - tette hozzá Nagy Viktor.

Címkék: jád, edzés, terem, foci, somogy, csapat, sport