A viadalon a fiatalok is pályára léptek, és két új alakulat is feltűnt.

Tíz férficsapat nevezett az idei, sorrendben immár 54. Kovács Rezső Kupa felkészülési röplabdatornára. A megyei szövetség az elmúlt időszakban jól bevált helyszínen, Somogyjádon rendezte meg a viadalt, és két pályán kezdődött meg az egész napos küzdelem. A résztvevőket három csoportra osztották.

- Az utánpótlás kategóriából a megyei bajnoksággal ellentétben csak két csapat jelezte részvételét, de feltűnt két új csapat, az Aranybika és a Táncsics gimnázium. Ők szintén a diákolimpiára készülnek, és úgy gondolták, ez megfelelő verseny a felkészülésre. A többi csapat pedig a hagyományos megyebajnokságban szereplő csapatok - mondta a Somogy Megyei Röplabda Szövetség főtitkára, Szabó Zsolt.

A Kaposvári Röplabda Akadémia két csapattal képviseltette magát a tornán. A serdülők és a gyermekek egyaránt a tapasztalatszerzés jegyében léptek pályára a tornán.

- Jó csapatunk van, kezdünk összeszokni. Nagy reményekkel indulunk, meg szeretnénk mutatni a rutinosabbaknak, hogy itt a fiatalok is megállják a helyüket - tette hozzá a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino serdülő játékosa, Szikra László.

A gyermekcsapat végül egy győzelemmel a kilencedik helyen zárt, a serdülők pedig három győzelemmel és egy vereséggel az előkelő negyedik helyet érdemelték ki. Az akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban is jól teljesítenek.

- Most van egy elődöntő forduló, és ha a három csapat közül elsőként vagy másodikként továbbjutunk, akkor megyünk a hatos országos döntőbe, és szeretnénk bejutni mindenképpen, ez a cél - mondta a Sólyom Kristóf.

Az idei Kovács Rezső Kupa végső győzelmét a Somogyjád RSZSE rutinos csapata szerezte meg a Búzavirág SC és az Egyetem előtt. Jezeri Tibor és társai a hármas döntőben a Búzavirágot 2-0-ra, az Egyetemet pedig 2-1-re győzték le.

Címkék: somogyjád, csapat, röplabda, sport