Az elmúlt évek eredményei alapján a kaposváriak most is több kategóriában esélyesek az aranyérem megszerzésére.

Az Építő- és Faipari Szakképző Iskola tornatermében rendezték meg a lábtenisz diákolimpia egyik országos elődöntőjét. A torna főrendezője, a világ egyik legjobbja, Pál Tamás testközelből láthatta, hol tartanak a fiatalok ebben a sportágban.

- Az utóbbi évek eredményei igazolják, hogy jó játékerőt képvisel a megye, illetve Kaposvár. Az országos elődöntőn igazából az iskolák futballista tagjai szerepelnek, Igazi lábteniszezők nincsenek, csak azok a srácok, akik hozzám járnak konkrétan - mondta Pál Tamás válogatott lábteniszező, edző.

A szakember szerint a diákolimpiai küzdelemsorozat azért is fontos, mert nagy tehetségek is feltűnhetnek a mezőnyben: - tulajdonképpen ilyen Kirchner Krisztián, aki tavaly a diákolimpián kétszer is bajnok lett, pedig már válogatott kerettag, vezéregyéniség. Ő egy jó példa arra, hogy a diákolimpia nevelte ki a későbbi tehetségeket. -

A mezőny egyik legjobbja, a junior világbajnokságon dobogós Harsányi Ádám több számban is rajthoz állt társaival.

- Szerencsére jól össze tudtam hozni a srácokat erre a versenyre, két hónapot készültünk. A Bene akadémián futballoznak a srácok, öten vagyunk összesen. Párosban nyertünk, most a hármasban versenyzünk, és reméljük, ezt is meg tudjuk nyerni - mondta a Harsányi Ádám.

A sportoló elárulta: a szép nemzetközi sikerek ellenére sincsenek nagy elvárások vele szemben.

Az elődöntő legjobbjai már a fináléra készülnek, a döntőket még februárban, a Kaposvári Egyetem sportcsarnokában rendezik meg.

Címkék: tornaterem, láb, sportoló, tenisz, somogy