A sportolók mellett művészek, politikusok és lelkes amatőrök is lefutották a 21 kilométeres távot. Olyanok is akadtak, akik jelmezben teljesítették az erőpróbát.

386 félmaratonista és 42 három fős váltócsapat is szerencsét próbált a Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton futóversenyen. Rajthoz álltak a Csiky Gergely Színház művészei is, akik a megmérettetés előtt egy színdarabbal kedveskedtek a résztvevőknek.

- Tegnap este a Vaknyugat című előadás ment, amit én rendeztem és a mostani futók nézték meg, és hát ugye érdekessége talán, hogy az egyik főszereplője Kovács Lajos, ő is maratonista, meg én a rendező, én is szoktam futni a maratont. Nehéz dolog a futás, de türelemre kitartásra, akaraterőre neveli az embert, és arra a jó érzésre, hogy képes valamire - mondta Bérczes László.

Akadtak olyanok is, akik farsang lévén jelmezben teljesítették a félmaratont. A kaposvári tűzoltóság delegáltjai munkafelszerelésben futottak 21 kilométert.

- Kollegámmal, Varga Csabával már körülbelül ötször-hatszor futottunk a siófoki félmaratonon ugyanebben a szerelésben, mivel ez a munkánk és mivel helybeli vagyok, egyértelmű volt, hogy ezt is lefutjuk. Mivel a tűzoltóruhát nem a futásra találták ki, ezért nem szellőzik, nehéz, maga a légzőkészülék is van vagy 15-20 kiló, szorít kényelmetlen - árulta el Holán Krisztián tűzoltó.

A farsangi futás nemcsak a kaposváriak körében népszerű. Az ország minden tájáról, többek között Budapestről és Pécsről is érkeztek próbázók.

- Én voltam tavaly, akkor esett le az az irgalmatlan nagy hó. Hát nem nagyon láttam a pályából semmit, azt tudom, hogy kalandos, érdekes és jó lesz - mondta a pécsi Krómi Gábor.

Kaposvár dombjai ezúttal is megizzasztották a futókat, akiknek a fagyos szél mellett a Kecelhegy, a Körtönye Bükk, a Kaposhegy, a Rómahegy és az Ivánfahegy emelkedőivel is meg kellett birkózniuk. A futás után minden célba érkező egyedi érmet kapott, az abszolút győztes pedig Kaposvár vándorserlegét is elhódította.

Címkék: fél, maraton, farsang, futás, tél, kaposvár, sport