Az eszékiek, a törökországi edzőtáboruk után, jó formában várták a Rákóczi elleni kettős előkészületi mérkőzést. A hóesésben, műfüves pályán, de jó talajon lejátszott összecsapásokon kiderült, hogy a horvátok már előrébb járnak a munkában. Náluk ugyanis hamarabb kezdődik a tavaszi szezon, mint Magyarországon. Az első mérkőzésen az első félidő a hazaiaké volt, a kaposváriak a szünet után javultak fel, és a hajrában harcolták ki az egyenlítést Oláh büntetőjével. A horvátok is sokat támadtak, Camper kapusnak többször kellett nagyot védenie.
A második összecsapáson a 37. percben szerzett vezetést az eszéki együttes, a somogyiak a 88. percben egyenlítettek: Balázs B. balról lőtte középre a labdát, Haruna pedig a kapuba továbbított. A kaposváriak védelmében próbajátékosként a görög Lazaros kapott lehetőséget.
A zöld-fehérek legközelebb szerdán lépnek pályára Szlovéniában, az osztrák másodosztályú PSV H ardberg ellen.

NK Osijek – Kaposvári Rákóczi  2-1 (2-0)
Gólszerzők: Lubak (4.), Tomasevic (36.), illetve Oláh (84., 11-esből)
Kaposvár: Camper – Okuka, Zmukic, Lazaros, Jánvári – Házi B., Horváth T., Földes, Thia n – Oláh, Mustapha. Csere: Böjte, Dominic, Rusák.

NK Osijek – Kaposvári Rákóczi 1-1  (1-0)
Gólszerzők: Kvrvic (37.), illetve Haruna (88.)
Kaposvár: Hajdúch – Kovács O., Bank, Hegedűs, Pedro – Pavlovic, Safaric, Balázs B., Bőle -Waltner, Haruna. Csere: Böjte, Dominic.



Címkék: Eszéken, horvát, döntetlen, vereség, Kaposvár, sport