A lányoknak nagy önbizalmat adott az Újpest elleni siker, így bíznak az újabb győzelemben. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a borsodi megyeszékhelyen.

A női röplabda élvonal legutóbbi játéknapján a kaposvári lányok emlékezetes csata végén arattak 3-1-es győzelmet, így megmaradt az esély a nyolc közé kerülésre. A Diamant sorsa a záró fordulóban dől el. A képlet egyszerű: ha a lányok 3-0-ra vagy 3-1-re nyernek Miskolcon, azaz három pontot szereznek, akkor ők jutnak be a felsőházi rájátszásba. Minden más esetben a borsodiak örülhetnek. Az Újpest elleni siker mindenképpen önbizalmat adhat a csapatnak.


A miskolciak egyébként a várakozáson alul teljesítettek ebben az évadban: hat győzelemmel és 12 vereséggel a hatodik helyen állnak. A Diamant novemberben, hazai pályán 3-2-re nyert ellenük, és azon a találkozón Harmath Zsófia 29 pontot szerzett. Pálfy Marianna vezetőedző abban bízik, hogy sikerül jól kijönni a hullámvölgyekből.


A Miskolc-Diamant rangadó szombaton 17 órakor kezdődik, a találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál. A szurkolók is készülnek: különbusszal utaznak a lányok után, és az első perctől az utolsóig buzdítják majd az együttest a pálya széléről.

Címkék: legfontosabbra, Miskolc, készül, MCM, Diamant, sport