Palócz Tamás edző már nyugodtan mondhatta a taktikát, a negyedik negyedre eldőlt a 10. forduló rangadójának sorsa. A Kaposplast Mágusok együttese az első etapot kilenc, a másodikat pedig nyolc ponttal nyerte, így a nagyszünetben már 46:29 arányban vezetett a Tüskevár ellen. A piros mezesek a térfélcsere után sem engedtek ki, és a döntetlent hozó harmadik tízperc után bebiztosították magabiztos sikerüket. A listavezető 89:66 arányban bizonyult jobbnak a második helyezett ellen. A győztes csapatban Hernesz 24, Mihalics és Várallyai 14-14 pont szerzett, a túloldalon Domonkos volt a legeredményesebb 19 pontjával.

- Múlt héten sajnálatos verséget szenvedtünk, így még fontosabb lett ez a rangadó. nyernünk kellett, ezt próbáltuk az ellenfél tudtára adni, elhúztunk 15-20 ponttal, az eredmény magáért beszél, 23 ponttal sikerült megverni egyik fő riváliusunkat. Most már a fő rangadókat megvívtuk, készülünk a rájátszásra, ahol az ellenfelekt ugyanúgy meg kell verni, és akkor nem lehet probléma, mi leszünk az elsők, ez a cél - mondta Csordás Dénes.

A megyei bajnokság 10. fordulójában a Mágusokat egy héttel korábban megverő Somogyjád hét ponttal kikapott a KKK fiataljaitól. A Táncsics megverte a Hengert, az ATM-VTP pedig Nagyatádról távozott két ponttal. A küzdelemsorozat szombaton 9 órakor folytatódik a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: mágus, labda, kosár, megye, kkk, kaposvár, sport