Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, a Balaton partjától vízvárig, a megye minden részéből érkeztek fiatalok az asztalitneisz diákolimpia megyei döntőjére. A kaposvári Arany úti csarnokban egész délelőtt pattogott a kaucsuklabda.

- Nagyon sok helyről érkeztek. A fiúknál közel 40 résztvevő van, a lányoknál 18, jó kis mezőny jött össze, örülök, hogy jó versenyt tudunk rendezni - mondta a versenybizottsági elnök, Okos Balázs.

A leányok versenyének egyik esélyese az idén is egy toponári fiatal volt.

- Tavaly ugye második lettem, idén már nyertem két mérkőzést, és reméljük a legjobbakat. Igazából versenyekre szoktam menni, minden nap járok edzésre, hetente ötször - mondta a Toponári Tagiskola játékosa, Balázs-Piri Krisztina.

A fiúk között sok olyan fiatal rajthoz állt, aki csak hobbi szinten űzi ezt a sportágat. A megyei viadal legjobbjai általában jól teljesítenek az országos döntőben is.

A megyei viadal legjobbjai általában jól teljesítenek az országos döntőben is.

- Tavaly elég jól szerepeltek, és azok közül vannak itt most is. bízom benne, hogy ott leszünk az országos döntőben a legjobb nyolc között. Szerintem jó előjelek vannak - tette hozzá Okos Balázs.

Az általános iskolások soimogyi döntőjét a leányok mezőnyében végül a lengyeltóti Gyurka Szabina nyerte meg a kaposvári Balázs-Piri Krisztina, valamint a balatonföldvári Tóth Kamilla és a vízvári Gyurcsik Mirella előtt. A fiúk között a lengyeltóti Wolf Péter bizonyult a legjobbnak iskolatársát, Lajos Bencét, valamint a siófoki Ivanics Milánt és a szintén lengyeltóti Borbély Balázst megelőzve. A vigaszági küzdelmek legjobbja két vízvári fiatal, Halász Teodóra és Vild Marcell lett. Pénteken a középiskolás megyei döntő következik a programban.

Címkék: pong, asztali, ping, tenisz, somogy, sport