A Zöldpont Életmódklub hagyományos rendezvényein 11 somogyi oktatási intézmény vett részt szervezett formában, és közülük a kaposvári Benedek Elek Tagiskola gyűjtötte a legtöbb pontot. A szervezők szerint még napjainkban is meg lehet mozgatni a fiatalokat, de ehhez lelkes pedagógusok is kellenek.

Megérkeztek az ajándékok, így a Zöldpont Életmódklub kihirdethette az iskolai pontverseny végeredményét. Az Ötpróba London 2012 eseménysorozat szabadidős rendezvényeit 2011-ben és 2012-ben tartották meg, nagy sikerrel.

- Ez már az 1978 óta tartó öpróba következő állomása volt, és a Zöldpont kapta meg a Somogy megyei rendezés jogát. Versenyt hirdettünk a megyei iskoláknak, hogy minél többen vegyenek részt rajta. Volt egy pontverseny is, ennek lesz az eredményhirdetése - mondta az EDF ÉMÁSZ Ötpróba London 2012 Somogy megyei főrendezője, Fodor Péter.

A szervezők 300 ezer forintnyi ajándékot osztottak szét a legjobbak között. Az első helyet a kaposvári Benedek Elek Tagiskola szerezte meg a Lórántffy és a Kisfaludy iskola előtt.

- Én úgy gondolom, hogy ez egy meghatározó, szép színfoltja a város sportéletének. Örülök, hogy a díjazással még vonzóbbá lehet tenni. A családokat közelebb hozza a sporthoz, és az egészséges életmód felé irányítja - mondta Kaposvár városi sportvezetője, Szerb György.

A Kaposváron kívüliek között a bárdudvarnokiak bizonyultak a legjobbnak; annak ellenére, hogy csak alsó tagozat működik az intézményben.

- A gyerekek szeretnek mozogni, szívesen kirándulnak, és azt gondolom, hogy elég nagy közösségformáló ereje volt ennek. A családok is részt vettek. Nagycsaládosok élnek Bárdudvarnokon, a Bella család például négy gyerekkel vett részt a programban. Mi kaposváriak voltunk, és a baráti társaságunk sokszor eljött, hogy támogassa vele az iskolát, futni is, biciklizni, gyalogolni is - árulta el a bárdudvarnoki tagiskola sportszervezője, Csizmadia Gyuláné.

A Zöldpont Életmódklub elnöke a sikerek egyik legnagyobb titkát is elárulta: - vannak még lelkes pedagógusok, akik elhozzák a gyerekeket, ezen nagyon sok múlik. -

A Zöldpont Életmódklub 2013-ban is mozgásban marad: a Zöldtusa eseménysorozatot az idén is meghirdetik. Teremtájfutás, kerékpározás, futás, gyalogtúra és túraverseny is szerepel a színes kínálatban.

Címkék: london, öttusa, 2012, döntő, Kaposvár, sport