A versenyzők ezúttal nem egyesületük, hanem iskolájuk színeiben szerepeltek, és megmutatták, hogy ez is ugyanolyan fontos nekik.

Továbbra is népszerű az úszás a somogyi iskolák körében: a megyei diákolimpiai döntő első napján több mint kétszázan szálltak vízbe. A legjobbak már az országos döntőért tempóztak a kaposvári városi fürdő 50 méteres medencéjében.

- Most könnyebb lesz, mert ez az utolsó évem, könnyebb lesz továbbjutni, az időeredmény fog számítani, erre megyek rá. 100 hát és 100 pillangót fogok úszni, megpróbálok odaérni az első helyre - mondta a Munkácsy Mihály Gimnázium játékosa, Ledniczky Patrik.

A korosztályos magyar bajnok Stadler Csenge a diákolimpiai küzdelmekben is nagyszerűen megállta a helyét.

- Három számban indulok, 4X50 méter gyorsváltóban, 100 háton és 50 gyorson. Mostanában sokat úszok, olyanokat, aik a diákolimpián lesznek, ötveneket - mondta a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola játékosa, Stadler Csenge .

A viadalon nem csak a kaposvári iskolások próbáltak szerencsét, hanem a megye szinte minden részéről érkeztek. A marcali fiatalok lelkesen küzdöttek a dobogós helyezéskért.

- Most úsztunk egy gyorsváltót, négyszer ötvenest, azzal elégedett avgyok, másodikak lettünk, most úsztunk egyet, az nem sikerült valami fémyesen, de a gyorson az a cél, hogy továbbjussunk. Jól megy, van nálunk egy gyógyfürdő és egy 25 méteres medencében szoktunk úszni - árulta el a Mikszáth Kálmán Általános Iskola tanulója, Tasnádi Martin.

A marcali úszók szakmai munkáját egy korábbi Európa-bajnok uszonyosúszó vezeti, aki elárulta: jól sikerült a bemutatkozása.

- Nagyon tetszik ez a feladat, egy nagy kihívéás számomra. Ez az első versenyünk, az első megmérettetés, eddig van két msáodik helyünk és Martintól várok még jó helyezést. Elég nehéz, oda kell figyelni mindenkire, de úgy néz ki megoldódik - tette hozzá az MBUSZ SE edzője, Lábodi Laura.

Szerdán újabb megyei döntőt rendeznek az uszodában: ezúttal a harmadik és a negyedik korcsoportosok következnek a sorban.

Címkék: olimpia, iskola, úszás, diák, kaposvár, sport