A játékoskerettel kapcsolatos friss információ, hogy Katona György Nyíregyházára igazolt, a kapus Horváth László további sorsa viszont még nem dőlt el. Az NB II-es keret tagjai ugyancsak dolgoznak, és szeretnének megfelelni az elvárásoknak a tavaszi folytatásban.

Ha mérsékelten is, de beindult a játékosmozgás a Rákóczi háza táján. A vezetés szűkített az őszi kereten, ezek után Vadas Sopronba, Fenyvesi pedig Kozármislenybe utazott próbajátékra. Katonát szerződtette a Nyíregyháza, a kapus Horváth László további sorsa viszont még mindig nem dőlt el.

- Horváth Laci a tőle szerzett információim alapján jól érezte maghát kaposváron, ugyanakkor elérkezettnek látta az időt arra, hogy oylan helyet találjon, ahol folyamatosan, első számú kapusként számítanak rá. Pontosan azért, mert saját nevelésű és helyi kötődésű, a fizetésének 65 százalékos emelését tettem meg ajánlatnak, és még ma is meditált, még nem tudjuk, hogy elmegy vagy nem megy el, mert erre az ajánlatra azt mondta, hogy el akar menni - tájékoztatott a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezető elnöke, Illés János.

Az elmúlt tavasszal a szezon játékosának választott ghánai védő, Addo viszont valószínűleg visszatér Kaposvárra.

- A Lugano is másfél évre kölcsönadná és a játékosokkal is megegyeztünk a feltételekben. Még mindig az egészségi állpota a kérdéses, orvosi és rehabilitációs kezelésekre jár. Az fogja eldönteni a visszatérését, hogy számíthatunk-e rá - tette hozzá az elnök.

Időközben munkába állt a Rákóczi NB II-es együttese is. A Barna László, Miovecz Zoltán páros tanítványai 14 ponttal a 12. helyen fejezték be az őszt.

- Van egy kis hiányérzetem. voltak nagyon jó mérkőzések, főleg az elején, amikor még nem tudták mi vár rájuk. Néhány sikeres mérkőzés után néhányan elhitték magukról, hogy NB II-es játákosok, és sajnos nem jöttek az eredmények, és a játék is gyengébb volt - mondta a Kaposvári Rákóczi II. edzője, Barna László.

A kis Rákóczi céljai nem változtak a folytatás előtt, vagyis továbbra sem az eredmény a legfontosabb.

- Az, amikor Horváth Tomika sérülésből viszakerült vagy Kovács Olivér az NB I-es csapatba került, az valamilyen szinten az NB II-es szereplés hozadéka volt., A mérkőzés egész más, mint az edzés. Tavasszal is azt szeretnénk, hogy a visszajátszó játékosok jó teljesítményt nyújtsanak, és ne azzal foglalkozzanak, hogy hol játszanak, hanem segítsenek, ami lehetővé etszi, hogy az NB I-es csapatban a mester számít rájuk - tette hozzá az edző.

A másodosztályú pontvadászat március első hétvégéjén folytatódik, és a Rákóczi rögtön a Haladás második csapatát látja majd vendégül.

Címkék: honvéd, fehér, zöld, rákóczi, kaposvár, sport