Ungvári Miklós számára nem idegen Kaposvár: a helyi cselgáncsozók meghívására már többször járt a somogyi megyeszékhelyen. Így volt ez az elmúlt év végén, a sportiskola évzáróján is.

A népszerű sportember járom olimpián is részt vett már. 2004-ben, Athénban helyezetlenül zárt és 2008-ban, Pekingben sem sikerült maradandót alkotnia. 2012-ben, Londonban viszont egészen a második helyig menetelt.

Ungvári Miklós a KaposPontnak azt mondta: "természetesen az ezüstéremmel eddig sem volt problémám, a helyén tudom kezelni. Nagyon hálás vagyok, hogy ő választott engem. Eddig ugyanis én választottam érmeket: Pekingben is tudtam, miért megyek, mit akarok elérni. Most az ezüstérem választott engem, bár ezt elfelejtettem a döntő néhány pillanatában, de azóta tudom értékelni."

Ungvári az ünneplés és a pihenés hetei után újra munkába állt, és a budapesti Európa-bajnokságra készül. Utoljára három évtizede volt ilyen szintű dzsúdóverseny Magyarországon. Ráadásul Ungvári testvére is visszatérhet az élsportba, így aztán motivációban nincs hiány.

Címkék: Ungvári, ezöst, Európa-bajnokság, cselgáncs, olimpia, sport