Harmadik győzelmének megszerzésére készült a Fino Kaposvár a Közép-európai Liga 2012/2013-as szezonjában. A horvát Kastela ellen hazai pályán lépett parkettre a Laszczik, Geiger, Kovács Z., Dávid Cs., Gergye, Juhász összetételű kaposvári kezdőhatos. A libero posztján – ezúttal is folyamatosan cserélve - Deák és Dömötör játszott. A horvát együttes a mérkőzés napján tette meg a Kastela-Kaposvár közötti hatszáz kilométeres távot, ami nagyban rányomta a bélyegét a játékára.

Már az első játszmában meggyőző formát mutatott a Kaposvár. Szinte az egész csapat jól teljesített. Az ütések hatékonysága és hálónál való munka is átlagon felüli volt Kovácsék részéről. Az szett második technikai szünetében már 16-8-ra is vezetett a Fino, s végül 25-16 arányú győzelmet aratott. Érdekesség, hogy ekkora különbséggel még nem nyert játszmát a csapat ebben a szezonban, a Közép-európai Ligában.

A második etapot is remekül kezdték a házigazdák. Az „ászkirály” Geiger András nagyszerű nyitásaival 8-2-re elhúztak. A folytatásban egészen 15-8-ig jól vették az akadályt a kaposváriak, ezután viszont 15-12-re feljöttek a horvátok. 21-19-nél már csak két pont volt a két csapat közötti különbség, a hajrá azonban somogyi fölényt és sok hibát hozott a vendégek részéről. A Fino végül magabiztosan, 25-19-re nyerte a második játszmát.

Az egész mérkőzés során jól játszó Dávid Csanád a harmadik szettben is megrázta magát: 6-3 és 12-7 után is fontos pontokat szerzett. Kovács határozott centermunkája után pedig már 16-10-re vezetett a Fino. A különbség 19-11-nél már nyolcpontosra nőtt, ezt követően viszont nem várt fordulat következett. A horvátok 19-18-ra felzárkóztak, 24-24-nél pedig egyenlítettek is. Szerencsére, a 207 centiméter magas Colic a legjobbkor rontott nyitást, Juhász Péter pedig bevágta a meccslabdát, így megszületett a hőn áhított siker! A Fino ezzel a 3:0-s győzelemmel elmozdult a tabella utolsó helyéről, maga mögé utasítva a Kastela gárdáját.

Közép-európai Liga, 12. forduló
Fino Kaposvár – Mladost Marina Kastela 3:0 (16, 19, 24)
Kaposvár: ifj. Laszczik 4, Geiger 15, Kovács Z. 14, Juhász P. 3, Dávid 10, Gergye 13. Csere: Deák és Dömötör (libero), Lesznyik, Bozóki. Vezetőedző: Demeter György.
Kastela: Ammerman, Bozic 2, Skocic 4, Damjanovic 11, Glaurdic 1, Colic 3. Csere: Stancin-Lukas és Pervan (libero), Suker 3, Giljanovic, Polic 2, Andric 9. Vezetőedző: Ivan Rancic.

Demeter György: Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A vártnál könnyebben sikerült győznünk egy szervezett csapat ellen. Helyenként jól játszottunk, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Természetesen előny volt, hogy nem mi utaztunk hatszáz kilométert a mérkőzés előtt. Két találkozó vár még ránk ebben a sorozatban. Pozsonyban szeretnénk egy jó meccset játszani, az Innsbruck ellen hazai pályán pedig szeretnénk szépen búcsúzni a sorozattól.

Címkék: demeter, fino, röplabda, kaposvár, sport