Már a Kazincbarcika elleni Magyar Kupa-visszavágó előtt sejteni lehetett, hogy nem az év legnehezebb mérkőzése vár a Fino Kaposvárra. A vendégek összeállítását böngészve - Toronyai és Bokor sem utazott el Somogyba - pedig biztossá vált, hogy ha valami csoda nem történik, akkor a címvédő, folytatva a szép hagyományokat, ismét bejut a négy közé.

Az első játszma a vártak szerint alakult. Geiger két parádés ütése után rögtön 2-0-ra vezetett a Fino. A folytatásban sem vettek vissza a kaposváriak, akik szűk tíz perc elteltével már 14-6 arányú előnyt csikartak ki maguknak. Geiger mellett Gergye és Kovács Zoltán is termelte a pontokat, így nem csoda, hogy 19-7-nél már a nézők is biztosak voltak a szett megnyerésében. A Fino végül 25-11-re hozta az első etapot a kétszeres MK-győztes borsodiak ellen.

A második játékrésznek Bozókival a soraiban vágott neki a Fino. Geiger Andrást innentől kezdve pihentette Demeter György vezetőedző, hisz a kaposváriakra pénteken fontos Közép-európai Liga mérkőzés vár. A Barcika ebben szettben már tudta tartani a lépést a hazaiakkal, sőt a második technikai szünet végén két ponttal vezetett is (14-16). A hajrá is izgalmasra sikeredett: 22-21-nél még mindig a vendégeknél volt az előny, 23-23 után viszont a Fino hajrázott jobban, és végül Gergye ütésével megnyerte a játszmát.

A harmadik felvonás elején még igyekezett megnehezíteni a kaposváriak dolgát a barcikai alakulat, de 8-6 után - Bozóki jó nyitásainak köszönhetően - 12-6-ig menetelt a Fino. Az időkérés sem segített a Kazincbarcikán, hisz a csereként beálló Vajda Tamás pontjával már 20-9 volt az állás a Kaposvár javára. A párharc utolsó pontját Kovács Zoltán szerezte, amivel a szettet 25-12-re, a meccset pedig 3:0-ra nyerte a Fino, s jutott be a legjobb négy közé.

A Fino Kaposvár pénteken 20 órakor újabb mérkőzést játszik hazai környezetben. Geigerék ellenfele a horvát Kastela gárdája lesz a Közép-európai Liga soron következő fordulójában.

Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, második mérkőzés
Fino Kaposvár SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (11, 23, 12)
Kaposvár, 300 néző. V.: László É., Hóbor.
Fino: Magyar, Geiger, Kovács Z., Lesznyik, Gergye, Juhász P. Csere: Dömötör és Deák (libero), Bozóki, Vajda. Vezetőedző: Demeter György.
Vegyész RC: Balázs, Csizmadia, Szabó M., Orosz, Kovács Z., Árva. Csere: Dudás T. (libero), Gulyás, Germuska. Vezetőedző: Dudás András.
Demeter György: – Sikerült bejutnunk a legjobb négy közé. Örülök, hogy ez játszmaveszteség nélkül történt. Készülünk az újabb feladatra a horvát Kastela ellen. Tudtam pihentetni pár játékost is, úgyhogy bízom a jó folytatásban,
Dudás András: – Kulcsjátékosaink hiányoztak a mai napon. Még velük is nehéz lett volna felvenni a versenyt a Kaposvárral. Gratulálok a Fino csapatának!

Címkék: demeter, fino, röplabda, kaposvár, sport