A visszavágót 15 nappal később játsszák a vasiak otthonában. A kaposváriak egyértelmű célja a továbbjutás.

A bajnokság második helyén álló kaposváriak az elmúlt hétvégén is folytatták menetelésüket: elsősorban a remek harmadik negyednek köszönhetően hazai pályán legyőzték a nagy rivális pécsieket. A 82-74-es diadal után nem maradt sok idő az ünneplésre, kedden ugyanis már fontos kupameccs vár a fiúkra.


- Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de ez a siker meg kell, hogy adja az önbizalmat. A szombathelyi csapat kicsit átalakult, de mindenképpen győzelemre sztámítok, és tovább szeretnénk jutni a kupában - mondja Kiss Kornél, a Kaposvári KK játékosa.
A kaposváriak egy nagy sorozatot kezdtek a hétvégén: a folytatásban szinte egymást érik majd a fontos mérkőzések, így be kell osztani az erőt.


- Mindenképpen úgy gondolom, hogy regenerálódás nagyon fontos, ha 6-7 meccset játszunk havonta. Nagyon bízom benne, hogy ez így lesz május végéig - tetet hozzá Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője.


A KKK a bajnokság alapszakaszában már találkozott a tavalyi ezüstérmes szombathelyiekkel, és novemberben, hazai pályán, emlékezets küzdelem végén nyert 103:95 arányban.
A vezetőedző azt mondja: van két új játékosuk, látták több meccsüket. Nem lát óriási változást a játékukban, fontos, hogy mennyire kapják el a fonalat. Két extra játékos érkezett, az egyikük teljestménye nem volt biztató rájuk nézve, de biztos vagyok benne, hogy a bajnokság erősségei lesznek.


Bencze Tamás együttese 50 százalékos teljesítménynel csak hatodik a bajnokságban, de a Magyar Kupa-párharc egyáltalán nem lesz könnyű. A somogyiak ettől függetlenül már előre tekintenek. Kiss Kornél szerint mindenképpen be szeretnének jutni a legjobb négybe, az a céluk, aztán majd meglátják.


A nyolcaddöntő első mérkőzését kedden 18 órától játsszák a városi sportcsarnokban, a viszavágót pedig január 30-án, a vasi megyeszékhelyen.


Címkék: jutás, nyolc, közé, KKK, kosárlabda, bajnokság, sport