A tavalyi szezonban sikerült legyőzni az akkor közvetlen rivális szentesieket, idén viszont erősítettek az alföldiek. Ezúttal végig ők diktálták a tempót, bár a fehér sapkában látható kaposváriak nagyon bíztak az új impulzusokban, amelyet az edzőváltás kelthetett. Burburan tavaly játékosként segítette a kaposváriakat, ezúttal játékosedzőként dolgozik majd, ám majd csak hetek múlva szállhat vízbe. A Szentes ellen már az első percekben 4-1-re elhúzott a vendégcsapat, és így végig futott az eredmény után Burburan együttese. A második játékrészt 3-2-re hozták Bertáék, de még így is állandósult a 2-3 gólos vendégfölény. A harmadik és a negyedik negyedben is döntetlenre hozták a részeredményt a somogyiak, de az első negyed nagy hátránya így megmaradt. Végül 9-7-re győztek a szentesiek. Különösen Nagy Márton és Tóth Péter volt elemében, mindketten háromszor köszöntek be a kaposváriaknak. Noha a három ötméteresből, amit a vendégek kaptak, nem mindegyik tűnt jogosnak, nem ez döntött, hanem hogy az emberelőnyök kihasználása katasztrofálisra sikerült. 15 fórból csupán négyet váltottak gólra a kaposváriak, ami 30 % alatti teljesítmény. A hazaiaknál a kapus Nagy Péter, valamint a kétgólos Gyurováth és a sokat dolgozó Hoppál nyújtott kiemelkedő teljesítményt, ám ez ezúttal kevés volt a sikerhez. A Kaposvár továbbra is pont nélkül áll az utolsó helyen, az előtte álló egri főiskolának három, a Fradinak hat pontja van. Mivel mindkét vetélytárs kikapott, sokat jelentett volna a győzelem. Burburan azonban néhány hét múlva már a vízben is tud majd segíteni, és talán akkor megjöhet az első siker.

 

-Mindenféleképpen azért szálltunk vízbe, hogy nyerjünk, de nem koncentráltunk eléggé, nemcsak erre a mérkőzésre készültünk, hanem egy sorozatra, de össze kell szokni az edzővel, a stábbal, ez nem megy egyik pillanattól a másikra, úgyhogy mindenféleképpen türelmet kérünk mindenkitől – mondja a kaposvári VK edzője, Berta József.

 

-Nekünk bízom benne, hogy nem élet-halál kérdése volt a meccs, nem titkolt szándékunk a nyolc közé jutás, de nem akarok lekicsinylő lenni a Kaposvárral, nekünk ezt hozni kellett. Nem volt könnyű, szervezett csapat a Kaposvár és esély volt a győzelemre – teszi hozzá  Lukács Dénes vezetőedző, Szentesről.

A kaposváriak legközelebb az OSC otthonában lépnek pályára szerdán, és ezúttal nagy bravúr lenne a győzelem.

Címkék: szerezni, sikerült, pontot, nem, vízilabda, sport