A lányokra a hétvégén rögtön dupla forduló vár.   

Tizenhat mérkőzés után nyolc győzelem és nyolc vereség a kaposvári röplabdás lányok mérlege az új évadban. A nyári szünetben átalakult társaság két bravúros sikert is elkönyvelhetett az Újpest és a Miskolc ellen, az évzáró összecsapás viszont nem sikerült túl jól.

- Voltak olyan meccsek, amiket hozni kellett volna, de nem hoztuk, de voltak olyan meccsek, amiken előzetesen nem sok esélyt adtunk magunknak, mégis nyerni tudtunk. Ez a hetedik hely nagyon jónak tűnik. Még öt meccsünk van vissza. A karácsonyi időszakban is dolgoztunk, és január másodikán már edzettünk, és az üres hétvégén is voltak edzések - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője, Pálfy Marianna.

A Palota elleni vereséggel nehéz helyzetbe került a társaság, de még mindig van esély arra, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba.

- Ha odafigyelünk, nem lesz nehéz. De ahhoz, hogy odafigyeljünk, minden edzésen koncentrálni kell. A végjáték mindig is izgalmas szokott lenni - tette hozzá a vezetőedző.

A kaposváriak egyik nyári erősítése, a saját nevelésű Csitári Virág azt mondja: jó döntést hozott, amikor visszatért a pályára.

- Én úgy érzem, sikerült visszarázódnom a társaságba, az NB I szintjére. ez köszönhető az edzéseknek és a lányoknak, akik visszafogadtak. Én úgy érzem, jól sikerült az őszi bajnokság, az utolsó két meccset elszámítva, ami lehetett volna sikeresebb. arra számítok, hogy januárban tudunk javítani, és bent leszünk az első nyolcban - mondta Csitári Virág.

A Diamant együttese pénteken a bajnoki címvédő Vasas otthonában vendégszerepel, vasárnap 16 órától pedig az Újpesttel játszik hazai rangadót a városi sportcsarnokban.

Címkék: pálfy, mcm, diamant, röplabda, kaposvár, sport