A viadalon öt csapat vett részt, és a rendező Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia fiataljai végül a harmadik helyen zártak.

Jól ment a pécsieknek a kaposvári felkészülési teremlabdarúgó-tornán, még a kapusuk is a hálóba talált a házigazda elleni találkozón. A Bene Ferenc Akadémián 2011 novembere óta foglalkoznak a kis korosztályokkal is, az öt évesektől a 11 évesekig.

- Mivel az ő részükre az MLSZ nem szervez hétről hétre bajnokságokat, az ő versenyeztetésükre terveztünk tornákat. Minket is meghívnak sok helyre, a tél folyamán közel 30 tornán veszünk részt, ezért úgy éreztük, nekünk is kell rendeznünk.  Azért szeretnénk, hogy itthon is megmutassuk magunkat, mert még várjuk a  jelentkezőket. Ügyes gyerekre szükség van mindig, és reméljük, kialakulnak azok a keretek, amelyekkel a nagypályás bajnokságokban sikerrel részt tudunk venni - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár ügyvezetője, Gémesi Csaba.

A torna mérkőzéseit megtekintette az egykori kiváló Rákóczi játékos, Deákvári Antal is.

- Varga Gyula régi jó barátom, minden hónapban felhív, és ha van valami jó rendezvény, tájékoztat. Többször voltam kint az akadémiai pályán, és elhatároztam, hogy eljövök egy-egy tornára ide be is.  A gyerekekről annyit, hogy különböző helyről jöttek, különböző képességűek. Aranyosak ezek a kilenc éves gyerekek, ahogy használják az egész pályát, látszik rajtuk a tanulás. Ez a legfontosabb. Én azt láttam, hogy amikor elfogytak a tehetségek, amit az élet adott fel, most már ott van a tehetség, ahol képzik, mondjuk 7-8 éves korától - mondta Deákvári Antal.

Az egykori népszerű játékos annak idején 83 mérkőzésen szerepelt az élvonalban, és öt gólt szerzett.

- Öt évet voltam két időszakban a Rákóczinál. Somogyi ember vagyok, szívügye volt ez az embernek, amikor döntött. Másodjára hazatelepültem Fonyódra Debrecenből. Azóta is drukkolok a Rákóczinak 100 százalékban, a Siófoknak annyiban, hogy rendkívüli helyzet, ha néha-néha két somogyi csapat tud az NB I-ben játszani - tette hozzá Deákvári.

Az évnyitó U9-es tornát végül a pécsiek nyerték meg a siófokiak és a kaposváriak előtt. Negyedik lett a ZTE, ötödik pedig a Szekszárd. A Bene akadémia legközelebb január 19-én rendez tornát a városi sportcsarnokban, ezúttal a 11 éves korosztálynak.

Címkék: zöld, fehér, rákóczi, labdarúgás, kaposvár, sport