Pikáns derbinek ígérkezett a megyei kosárlabda bajnokság 6. fordulójának óvás miatt újrajátszott mérkőzése. A házigazda somogyjádiak a decemberi összecsapáson hat ponttal kikaptak a zrínyisektől, most azonban nagyon készültek arra, hogy legyőzik a tavalyi ezüstérmest.

- Szeretnénk mindenképp nyerni, dobogóra szeretnénk kerülni és ahhoz mindenképp kell ez a győzelem. Úgy gondolom, hogy fokról-fokra, évről-évre fejlődtünk. Nem állunk rosszul, gyakorlatilag veretlenek vagyunk, és ezt ma is szeretnénk tartani - mondta a Somogyjádi SZKKSE játékosa, Fonai László.

- Sajnos vannak, akik Pesten maradtak egyéb elfoglaltságaik vannak. Megpróbálunk teljes kerettel megjelenni, akik bevethetőek, azok mind itt vannak, sérülés hála Istennek nincs. Kondícióban kell összeszednünk magunkat így a téli szünet után mindenképp, benn a palánk alatt kell erősebbnek lennünk, mint nekik - mondta a Zrínyi KE-KK játékosa, Ötvös Richárd.

A somogyjádiak talán jobban jártak volna, ha nem óvják meg a decemberi mérkőzést, ugyanis hat helyett harmincegy ponttal kaptak ki az aranyesélyes zrínyisektől. A találkozót egyébként azért kellett újrajátszani, mert a megóvott mérkőzésen a zrínyisek egyik játékosának az édesanyja volt az egyik játékvezető. A megyei kosárlabda bajnokság  a nyolcadik fordulóval folytatódik tovább. A küzdelmek már csütörtökön megkezdődnek a Klebersberg Kollégiumban, ahol 17 óra 30 perckor a Kaposvári KK ifjúsági csapata a Henger KK-val mérkőzik. A forduló további négy találkozóját szombaton délelőtt 9 órától rendezik a Táncsics gimnáziumban.

Címkék: labda, kosár, somogyjád, kkk, megye, sport, kaposvár