A Kaposvári Adorján SE fiatal úszója a korosztályos országos bajnokságról is aranyérememmel térhetett haza, miután a 100 méteres hátúszó számban az egész mezőnyt maga mögé utasította és országos csúcsot úszott. Csenge az őszi folytatásban is kitett magáért, és a decemberi, pécsi ciklus-záró viadalon 100 és 200 háton is új évjáratos országos csúcsot állított fel. A fiatal reménység öt és fél éve úszik, és nagy álma, hogy egyszer kijusson az olimpiára. Csenge sikereinek a család is nagyon örül; annál is inkább, mert náluk mindenki szereti a sportot. Édesanyja, Petőfalvi Tímea is az egyesület kiváló sportolója volt

"Én azt hiszem, hogy nagyon nagy dolog Verrasztó Evelyn csúcsát három másodperccel megdönteni. A kislány tehetségét mutatja az is, hogy mindössze 10 éves és egyelőre csak délutánonként úszik. Ha a fizikailag is bírni fogja és a szülői háttér is támogatja, akkor egyre jobb eredményeket fog tudni teljesíteni" - vélekedett Csengéről a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE mesteredzője, Kovács László.

Az Adorján SE az elmúlt évben az uszonyosúszók és az úszók mezőnyében egyaránt hozta a kiemelkedő eredményeket, és a remények szerint ez az előttünk álló években sem lesz másként.

Hajdu Sándor, edző szerint az egyesületben egyre több a tehetséges versenyző, ami az eredményeken is meglátszik: az utóbbi versenyen Stadler Csenge, Lengyeltóti Bence és Hamlin Dorothy is nagyon szépen teljesítettek.

A fiatalok a remek időeredményeikkel tovább erősítették helyüket a ranglista elején.

A sportegyesület 11 esztendős versenyzője Lengyeltóti Bence 100 gyorson ranglistavezető időt úszott, 200 háton harmadikat, 100 háton pedig ranglista ötödiket.

Bence hamar megbarátkozott az úszással: "Apáék akarták, hogy ússzak. Négy éves korom óta úszok. Először féltem a víztől, de most már nem."

Címkék: Lengyeltóti Bence, Adorján, Stadler Csenge, úszó, csúcs, sport