Demeter György vezetőedző a december végi közös évzáró ebéd után még két edzést vezényelt a társaságnak, majd két nap pihenő következett, aztán újra a munka került a középpontba.

A kaposvári fiúkra a hagyományokhoz híven nehéz január vár, és elsőként a magyar kupában kell az elvárásoknak megfelelően teljesíteniük. A címvédő Fino a nyolcaddöntőben a Budapest-bajnokságban szereplő székesfehérváriakat búcsúztatta, a negyeddöntőben viszont a bajnoki bronzérmes Vegyész RC Kazincbarcika lesz az ellenfél. A szebb napokat is látott, de az otthonában mindig veszélyes borsodi gárda ellen két mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa.

Az első találkozót január 10-én, csütörtökön 17 óra 30 perckor játsszák Barcikán, a visszavágót pedig 16-án, szerdán 18 órától a kaposvári Városi Sportcsarnokban. A cél természetesen a továbbjutás. A kupa négyesdöntőjét egyébként március elején rendezik majd, a helyszínt pályázat útján jelöli majd ki a szövetség.

A Fino a kupa-párharc után visszatér a nemzetközi porondra, és lejátssza a hátralévő három meccsét a Közép-európai Ligában. Elsőként, január 18-án a hetedik helyen tanyázó horvát Mladost Marina Kastela lép pályára a somogyi megyeszékhelyen, ezt követi 27-én a pozsonyi összecsapás a harmadik helyezett Unicef Bratislava ellen, zárásként pedig, február elsején az osztrákok sztárcsapata, a második helyen álló Hypo Tirol Innsbruck teszi tiszteletét a sportcsarnokban. Geigerék szeretnének még néhányat hozzátenni az eddig megszerzett hét pontjukhoz.

A kaposváriakhoz kapcsolódó hír még, hogy decemberben porcműtéten esett át a keret egyik fiatal tagja, Posztós Bendegúz. A tehetséges játékos ezekben a napokban már gyógytormára jár, és a remények szerint a hónap közepén kapcsolódhat be újra az edzésmunkába.

Címkék: edz, nemzetközi, kupa, bajnokság, sport, röplabda