Dudás Dániel és Pataki Fanni ismét bizonyított: a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszói két érmet szereztek a 114. felnőtt úszó országos bajnokságon, Debrecenben. Korábban még egy kaposvári úszó sem állhatott dobogóra hosszú pályás ob-n!

Újabb nagy nemzetközi sikert ért el a Majthényi Szabolcs, Domokos András páros: a balatonföldváriak klasszis kettőse megnyerte a spanyolországi Alteában megrendezett vitorlázó Repülőhollandi Európa-bajnokságot.

Újabb nagy sikert ért el a kaposvári cselgáncssport: Demeter Bendegúz a somogyi judo második junior korú fiú versenyzője, aki ebben a korosztályban magyar bajnokságot nyert.

A nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot a Közútasok férfi tekecsapata a Szuper Ligában. A fiatal csapat összességében nem okozott csalódást, ugyanis a fő célt, a bennmaradás kivívását teljesítette a 2011/2012-es évadban.

Harmadszor is megverte legnagyobb riválisát, így ismét megszerezte a magyar bajnoki címet a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Demeter György legénysége a döntő utolsó mérkőzésén 71 perc alatt győzött 3:0 arányban. Pontosan húsz évvel az első aranyérem után 14. alkalommal ünnepelhette az elsőséget a somogyi megyeszékhely büszkesége.

Szépségdíjas góllal biztosította be további NB I-es tagságát a Rákóczi a bajnokság 28. fordulójában. A zöld-fehérek végül a 10. helyen zárták a pontvadászatot, a csapat vezetőedzője, Sisa Tibor viszont úgy döntött: lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani.

A magyar csapat tagjaként ezüstérmet szerzett Gyenesei Leila a római öttusa világbajnokságon. A kaposvári-székesfehérvári kettős igazolású sportolónő társaival, Kovács Saroltával és Tóth Adrienn-nel vívta ki a második helyezést.

Történelmi sikert ért el az NB I-es siófoki női kézilabdacsapat. A somogyiak előbb bejutottak a legjobb négy közé, a rájátszásban pedig az  Érd elleni párharcban kiharcolták a bronzérmet.

A nők között a Vasas, a fiúk mezőnyében pedig a Kaposvári Röplabda Akadémia szerezte meg az első helyet a röplabda Országos Ifjúsági Kupa döntőjében.

A tavalyi eredmények alapján a második legjobb sportiskola lett a kaposvári az országos összesítésben. A budapesti díjátadó gálán Dér Tamás igazgató vette át a szép sikerért járó díjakat. A Kasi fiataljai 2011-ben több sportágban is jeleskedtek, és csak az egriek előzték meg őket. A cselgáncsozó Tóth Patrícia a a Magyarország legjobb sportági sportiskolása címmel gazdagodott.

Sporttörténeti sikereket értek el a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszói. Ifjabb Kovács László vezetőedző tanítványai közül Pataki Fanni részt vehetett a nagy sikerű felnőtt Európa-bajnokságon, Dudás Dániel pedig kijuott az antwerpeni ifjúsági EB-re. Dudás a korosztályos országos bajnokságon hat érmet szerzett.

Imponáló fölénnyel, magabiztosan nyerte meg a fiú röplabda Országos Gyermek Bajnokság döntőjét a Kaposvári Röplabda Akadémia csapata. Kovács Balázs együttese a fővárosban megrendezett torna fináléjában 3:0 arányban győzött az örök rivális dunaújvárosiak ellen.

Nagyszerű új részvételi csúcs született a dr. Csik Ferenc úszó emlékversenyen. A kaposvári városi fürdőben 26 egyesület több mint 400 versenyzője állt rajtkőre, és ezúttal is jól teljesítettek a somogyi ndulók. A siker titka ezúttal is a példás összefogás volt.

Megtalálta új vezetőedzőjét a kaposvári futballcsapat: visszatért a kispadra Prukner László. Az 51 esztendős szakember kétéves kitérő után igazolt újra korábbi sikerei helyszínére. Prukner 2003 nyarától hét éven át irányította a Rákóczit, ezt követően a Ferencváros és a Zalaegerszeg csapatával dolgozott.

A címvédő Gyenesei Leila szerezte meg az első helyet a nők versenyében az öttusázók budapesti országos bajnokságán. A kaposvári sportolónő ötödször lett magyar bajnok: 2007, 2009, 2010 és 2011 után bizonyult újra a hazai mezőny legjobbjának.

2012-ben sem maradt érmek nélkül Kaposvár a felnőtt atlétikai országos bajnokságon. A Szekszárdon megrendezett rangos viadalon népes csapattal szerepelt a Favorit MG Produkt Atlétikai Club. A legjobb eredményt a női 5000 méteres síkfutásban érték el a somogyiak: Czebei Réka a második, a mindössze 17 éves Hideg Regina pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. A férfi távolugrók mezőnyében Szabó Márk nagyot küzdve bronzérmes lett.

Halmozták az érmeket a kaposváriak a felnőtt uszonyosúszó országos bajnokságon, és a remek teljesítménynek köszönhetően hárman kerültek be a válogatottba. A Hódmezővásárhelyen megrendezett viadalon a felnőttek mezőnyében induló Stier Lilla öt egyéni aranyérmet szerzett.

Megőrizték a helyüket az élvonalban a kaposváriak a Látványtánc Európa-bajnokságon. A szlovákiai Léván megrendezett eseményen négy egyesület fiataljai is részt vehettek, és szinte egymást érték a dobogós helyezések. A Team Kaposvár fennállásának eddigi legeredményesebb időszakát zárta, a Crystal SC versenyzői pedig taroltak az A-kategóriában. A Kaposvári RG SE párosa ugyancsak a legjobbnak bizonyult.  Az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület két arany- és négy ezüstérmet szerzett.

Címkék: háttér, visszatekintő, összefoglaló, 2012, sport