Mezőcsokonya község képviselőtestületének nevében Decsi József pogármester tisztelettelköszöntelek és gratulálok a nagyszerű eredményedhez, és köszönöma családodnak és kedvesednek, hogy hozzásegítettek ehhez a nagy eredményhez.

Wabba világbajnok testépítőt láttak vendégül az elmúlt napokban Mezőcsokonyán. A faluhoz ezer szállal kötődő Páli Gábor pályafutása eddigi legnagyobb eredményét érte el Németországban. A somogyi izompacsirta az X-tall kategóriában volt legyőzhetetlen.

- Az eredmény az úgy gondolom nem várt, nem várt eredmény volt, szóval odamentünk, egy top6 ki volt tűzve célba, és akkor ott szembesültünk a dologgal, hogy azért annál jobb is lehet. Készülni tudatosan azt gondolom, hogy egy év volt, amikor elterveztem, hogy erre felkészülök. A véghajrában az utolsó tizenhat hét, az volt egy diéta része a dolognak, amikor teljesen kiélesedik a forma – mondja a WABBA X-tall világbajnok, Páli Gábor.

Páli Gábor azt mondja: itt nőtt fel, itt nevelkedett. Szülei a mai napig is itt élnek, és ezért van itt. Mezőcsokonyán kívül természetesen Kaposvár is büszke lehet a testépítőre, aki egy helyi konditeremben dolgozik edzőként. Páli Gábor egyébként hosszú utat járt be, mire elindulhatott a németországi vb-n, ugyanis előtte több kvalifikációs versenyen is részt kellett vennie. A világbajnoki döntő a legmerészebb álmait is felülmúlta, hisz legnagyobb vetélytársait, egy német és egy olasz versenyzőt is sikerült maga mögé utasítania. Mezőcsokonya világbajnoka ígéri: nem fog itt megállni, és a jövőben újabb aranyakkal szeretné majd bővíteni éremkollekcióját.

Címkék: Páli, vilábajnok, testépítő, Gábor, Mezőcsokonya, sport