Az év legszebb eredményeit a vitorlázók és az uszonyosúszók könyvelhették el. A Majthényi Szabolcs, Domokos András vitorlázó repülő hollandi páros kilencedik vb-elsőségét ünnepelhette Kaliforniában. A balatonföldvári klasszis duó ráadásul az Európa-bajnokságot is megnyerte Spanyolországban.  (10. 01.)

Ugyancsak aranyérmet nyert Varga Krisztina az Ausztriában megrendezett junior uszonyosúszó világbajnokságon. A Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE versenyzője a 200 méteres uszonyos gyorsúszó számot nyerte meg. (07. 20.)

 

Az év bravúrját a siófoki női kézilabdázók és a kaposvári férfi vízilabdázók könyvelhették el. A Balaton-partiak egészen a bronzéremig meneteltek a bajnokságban, a KVK legénysége pedig azzal írt sporttörténelmet, hogy - egy évvel a feljutás után - bennmaradt az OB I-ben. (női kézis és vízilabdás képek)

 

A legszebb sorozatot a Kaposvári KK produkálta ebben az évben. Férfi kosárlabdázóink több éves böjtöt követően szárnyalnak a bajnokságban: az új évad 14 mérkőzéséből tizenegyet megnyertek, és az előkelő második helyen állnak a tabellán. Ezek után nem meglepő, hogy újra felfelé szökik a kosárlabda-láz a somogyi megyeszékhelyen...

 

A leginkább várt sikereket 2012-ben is a férfi röplabdázók szállították. A Fino együttese a magyar bajnokságot és a kupa döntőjét is megnyerte. Bajnoki címből ez már a 14., kupagyőzelemből pedig a 15. volt a sorban. (Fino ünneplős kép: 04. 27.)

 

Az év legnagyobb kaposvári sporteseménye ezúttal is az Intersport Ifjúsági Futballfesztivál volt: négy földrész 27 országából 182 csapat élvezte Somogy vendégszeretetét egy héten át. (07.20.)

 

A leglátványosabb esemény a decemberi Látványsport-fesztivál volt. A kaposvári sportcsarnok teltházas közönsége ezúttal is színvonalas produkcióknak tapsolhatott. (12.09.)

 

Végül pedig megmutatjuk Önöknek az év legszebb gólját, amelyet az azóta Pécsre szerződött Miroszlav Grumics szerzett 2012 májusában, a Haladás elleni bajnokin.

Közvetítésrészlet: a gól, lassítással 05. 13.

 

Köszönjük, 2012, és hasonló élményekre számítunk 2013-ban is...

 

Címkék: legek, sportja, 2012, Somogy, sport