A zöld-fehér fiúk az A-csoportban kezdték meg szereplésüket. Ez volt az idei kupa halálcsoportja, hiszen a tavalyi győztes Villanegra, a döntős Club Chrome és az elősódöntős Enemy C Mamma is helyet kapott benne. Ráadásul a Bombardier is itt küzdött, az NB II-es kaposvári gárda tagjaival megerősödve.

A csoport rangadóján a Villanegra megverte a Chrome-ot, de a továbbjutás nem forgott veszélyben, ugyanis az első négy helyezett már a nyolcaddöntőben folytathatta. A csapat a nyolc közé jutásért 4-2-re verte a Dombóvárt, a negyeddöntőben pedig 6-3-ra a Pomeg ABC-t. Az elődöntőben a Bombardier sem jelentett akadályt: a Chrome 7-3-ra nyert. A másik ágon a Villanegra a Cafe Rómát győzte le 3-1-re.

A döntőben a Villanegra szerzett vezetést Gosztonyi góljával (igaz, a játékos kézzel vette le a labdát, de ezt nem vette észre a bíró). Magasföldi növelte az előnyt, majd Horváth Tamás szépített. Ezután előbb nem adta meg a játékvezető az egyenlítő gólt, majd ziccert rontott a Villa. A végén egyértelmű fölényt harcolt ki a Club Chrome, és egy perccel a vége előtt Balázs Benjámin egyenlített. A 2-2-es eredmény után büntetők döntőttek az első hely sorsáról. Gosztonyi és Vadas nem hibázott, Magasföldi lövését viszont kivédte Horváth László. Kovács Olivér és Bőle Lukács ugyancsak a kapuba talált, és ezzel a Chrome győzött. A legjobb játékos Vadas Zalán lett. A bronzmeccsen a Róma nyert a Bombardier ellen.

- Tavaly is ugyan ez a párosítás volt a döntőben, akkor balszerencsénkre nem sikerült megnyerni a Táncsics Kupát. Idén szerencsére fordult a kocka, és sikerült büntetőkkel megnyerni a tornát - mondta a győztes csapat egyik tagja, Horváth Tamás.

táncsics kupa

Címkék: táncsics, terem, foci, kupa, sport