Nehéz sorsú gyermekeket láttak vendégül étellel-itallal a Matula-tanyán Kaposváron. A rászorulók a finom ebéd mellett játékokat és ruhákat is választhattak magunknak karácsonyra. A Mézga Focisuli jótékonysági rendezvényére ezúttal is sokan látogattak el.

- Számomra majdnem minden nap karácsony, én nagyon szeretek adni, és ha tehetek érte, minden energiámat arra fordítottam, hogy úgy legyen, hogy ezek a gyerekek, akik idekerülnek, és olyan körülmények között élnek, legalább megédesítjük karácsony előtt a napjait – mondja a Mézga Pek-Snack Focisuli  klubtulajdonosa, Horváth János. Hozzátette: volt aki a saját kis dolgait ajánlotta fel nagyon nagy szeretettel, de elmondhatom, hogy a Privát hústól a Kométáig, és tudom, hogy ez nem a reklám helye, de ő nekik nagyon nagy köszönettel tartozunk, hogy a mai gazdasági helyzetben ezekre a gyerekekre áldoztak.

- Sok szeretettel köszöntök mindenkit! Egyrészt Szita Károly üdvözletét is hozom, Kaposvár polgármesteréét. Egy kérdéssel szeretném kezdeni: ki tudja megmondani, ki az a Horváth János? Kevesen. Akkor ki tudja megmondani, hogy ki az a Mézga? Na, a Mézgát. Szeretném a Mézgának megköszönni, illetve Évának, feleségének, hogy már többedik alkalommal megszervezte ezt a jótékonysági napot, ahol a gyerekek ehetnek, válogatnak a ruhákból, válogathatnak játékból – mondta köszöntőjében a kaposvári sportbizottsági elnöke, Dér Tamás.

Igalból ötven fős küldöttség érkezett a rendezvényre.

Csizmadiáné Tóth Éva igali  pedagógus már negyedik éve érkezik ide, úgyhogy ők már törzsvendégek. Azt mondja. mindig nagyon nagy szeretettel jönnek. Nagyon sok halmozottan hátrányos gyerekük van, akiknek nagyon nagy szükségük van arra, hogy egy ilyen élményben részt vehetnek.

A jótékonysági nap híre Németországba is eljutott, ahonnan labdarúgó-játékvezetők hoztak ajándékokat.

- Egy ilyen sapkagyártó cég és a másik a bébiruhákat gyártó cég, annak az ajándékai ezek túlnyomó részben. Én úgy számoltam, hogy olyan negyvenezer euró érték – mondja Gyura Péter labdarúgó-játékvezető, Németországból.

A Mézga Focisuli egykori játékosa, a Diósgyőr NB I-es labdarúgója, Gosztonyi András is tiszteletét tette a jótékonysági napon.

- Igazából úgy gondolom, hogy olyan voltam mindig is, aki próbált segíteni itt-ott, ahol megkérték. Igazából nem tudom, hogy ez mennyire nagy dolog nekik. Megkértek, mindig szívesen elfogadom ezeket a felkéréseket idézőjelbe, de úgy gondolom, hogy ez egy teljesen normális dolog, és ez egy nagyon jó kezdeményezés – teszi hozzá Gosztonyi András, a Mézga Focisuli egykori játékosa.

Mézgáék rendezvénye a Sportcsarnokban folytatódott, ahol a Horváth Lajos vezette Dream Team Balajcza Szabolccsal, Gosztonyi Andrással és Petrók Viktorral a soraiban egy jó hangulatú mérkőzést játszott a Kaposvári Rákóczi csapatával, teljessé téve ezzel a gyerekek örömét.

Címkék: fosisuli, jót, teszel, jános, Mézga, sport