A két csapat októberi, kaposvári összecsapása is óriási küzdelmet hozott, és akkor is a házigazda nyert négy szettben. A nyíregyházi összecsapás első és második játszmájában jól tartotta magát a Diamant, de az utolsó pontokat a nyírségiek ütötték be. A harmadik játékrészben már 16:8-ra, majd 19:12-re is vezetett az NRK, és úgy tűnt, közeledik a meccs vége. A szívósan küzdő vendégek azonban éltek a lehetőséggel: kihasználták a szabolcsi hibákat, és a maguk javára fordították a szettet. A negyedik játszmában már újra a Nyíregyháza irányított, és a 32 pontig jutó Ilyés Bettina vezérletével megnyerte a talákozót.

NRK-Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (23, 21, -23, 18)

Nyíregyháza, 100 néző, V.: Csikós Z., Suba I.

NRK: Roma F. 8, Sitku T., Hengsperger A. 8, Erdősné 15, Ilyés B. 32, Berényi E. 10. Csere: Szabó I. (liberó), Akimova 3, Andrejkovics A. Edző: Balázs István.

Kaposvár: Horváth Zs. 2, Pintér Zs. 11, Récsei 4, Kondor T. 18, Szívós I. 9, Harmath Zs. 14. Csere: Csitári, Fáth (liberók), Horváth K. 1, Duduka I. 10, Fekete M. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Balázs István: – A harmadik szettben, 19:12-es vezetésnél azt hittük, megvan a meccs, leengedtünk és ez megbosszulta magát. Végül úgy érzem, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Pálfy Marianna: – Pontért jöttünk, és a harmadik szettel meg voltam elégedve. Gratulálok a Nyíregyházának, hazai pályán próbálunk vasárnap javítani.

Címkék: jól, küzdöttek, MCM, Nyíregyháza, röplabda, sport