A nagy hó és a zord időjárás a Dunántúl távolabbi városait távol tartotta az idei Mikulás Kupától, de mindezek ellenére az elszántabbak elutaztak Kaposvárra. Ennek köszönhetően a férfi és női egyesek mellett a párosokat és a vegyes párost is meg lehetett rendezni, így beteltek a nevezési lapok.

- Hát igen, már reggel hétkor kaptam az sms-eket, hogy nem jönnek Zalából, és messzebbi helyekről, de többen jelezték, hogy már útnak indultak, és így meg tudtuk rendezni minden ágban a kupát, a párosok már véget értek, most éppen a női egyesek zajlanak a pályán - mondta a főszervező, Pánovics Imre.

A nyílt megyei bajnokságot jelentő Mikulás Kupán a párosoknál a női ágon Kósi Alíz lett a legjobb Horváth Zsóka oldalán, a férfi párosoknál Hent Márió és Csoboz Balázs végzett az élen. Vegyes párosban szintén a segesdiek arattak, a Kósi Alíz-Hent Márió páros nem először nyerte meg a számot.

- Hát indultam vegyes és egynemű párosban, mindegyiket megnyertem, jól ment ma a játék, most egyéniben nem állok jól, de még lehet javítani, összességében a nappal elégedett vagyok - mondta a segesdi Kósi Alíz.

A fiatal sportoló aztán hiába kezdett vereséggel, végül megnyerte a női egyest is. Hent Márió is a páros versenyeket favorizálja, ezúttal is kiderült, összeszokott párost alkotnak már Kósi Alízzal, így lassan hitbizományuk lesz ez a szám.

- Hát 2013-ban is szeretnénk nyerni, mert már többször sikerült, egyéniben szeretnék diákolimpián legalább a háromban bent lenni - mondta a segesdi Hent Márió.

A versenyzők közül sokan a fiatalabb korosztályt képviselték, akik a diákolimpián jeleskednek. A felnőtteknél kissé rosszabb a helyzet.

- Tulajdonképpen egy körmérkőzéses bajnokság zajlik az utánpótlásban, van sok lehetőség, a felnőtt sportág kicsit ellaposodott, mert sokan dolgoznak, és csak ilyen kisebb tornákra tudunk eljönni - tette hozá Pánovics Imre.

A férfi egyes számban a segesdi Farkas Kristóf nyert, a 35 nevező mindegyike gazdagodott egy-egy Mikulás csokival is. A megyei tollaslabdaverseny zárórendezvénye azt mutatta, a jövőben sem kell a labdának árválkodnia.

Címkék: segesdi, tollaslabda, Mikulás, Somogy, kupa, sport