Egységben az erő a Bene akadémia U 12-es csapatánál: a fiúk emlékezetes őszt tudhatnak a magukénak.

- Azt gondolom, az előzets elvárásokhoz képest nagyon jól szerepelünk, ugyanis egy évvel idősebbek között ott tudunk lenni az élbolyban. Nagyon jó mérkőzéseket játszottunk, az U13-as csapatok közül senki nem vert minket agyon, mindenhol partiban voltunk - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U12, Kaposvár edzője, Horváth Miklós.

A fiatal szakember remek közösséget formált az elmúlt hónapokban, a csapat végül 23 ponttal a hetedik helyen fejezte be az őszi szezont.

- Van egy nagyon jó mag, 10-12, aki mindig itt van. A probléma az, hogy a keret elég szűk, de remélem, ez a tavaszra majd alakul - tette hozzá Horváth Miklós.

Az U14-es korosztály edzője ugyancsak komoly munkát végzett tanítványaival az elmúlt időszakban.

- Ha valaki csak az eredményeket nézi, úgy gondolhatja, hogy nem végeztünk szinte semmi munkát. Ez nem igaz, én úgy gondolom, hogy fejlődtek a gyerekek. A célunk az, hogy a jövő évi U15-ös bajnokságba egy jó csapatot összehozzunk, és ezért dolgozunk, ez a ferladatunk tulajdonképpen - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U14, Kaposvár edzője, Brunczvig Róbert.

A csapat kilenc ponttal a 13. helyen zárta a pontvadászat első felét. A fiatalok a téli időszakban teremtornákon is bizonyíthatnak, a tavasszal pedig szeretnének előrelépni a füves pályán is.

Címkék: Labdarúgó Akadémia, Bene Ferenc, csapatok, utánpótlás, labdarúgás, sport