A hétfői előválogatón minden csapat megfelelt, így tizennégy produkciót láthatott a közönség a 13. kaposvári Látványsport-fesztivál döntőjében. A jelentkezők a hagyományokhoz híven a zsűri előtt mutatták meg, mivel készülnek az idei rendezvényre. A finálét pénteken rendezték a kaposvári városi sportcsarnokban.

látványsport 2011


A Látványsport-fesztivál sikertörténete 2000-ben kezdődött. A szervezők fő célja az volt, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak a kaposvári fiataloknak. Egy olyan rendezvénysorozat kialakítása volt az elképzelésük, amely összehozza az embereket, a sportbarátokat és nézőket. Ami azóta történt, arra talán senki nem számított – a Látványsport Fesztivál egy önálló sportággá nőtte ki magát a somogyi megyeszékhelyen.


Kezdetben csak iskolai csapatok képviseltették magukat a fesztiválon, néhány esztendővel később azonban ez a kör már kibővült, s különböző egyesületek, klubok is készültek műsorral.
Fontos tudni, hogy ez nem verseny, hanem fesztivál, így a zsűri nem a helyezésekről dönt, hanem arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazza a gyakorlatokat. Tavaly az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület érdemelte ki a különdíjat, egyben a részvétel lehetőségét a látványtánc Európa-bajnokságon, a legnagyobb tapsot pedig a Team Kaposvár Burlesque című produkciója kapta a közönségtől.

Minden egyes produkciót 3 kamerával rögzített a Kapos Televízió, a műsort a két ünnep között sugározza majd. Videós hírportálunkon pedig vasárnaptól szintén megtekinthetik az összes előadást.

Itt lehet szavazni vasárnap estétől! a legtöbb voksot elnyerő csapat kapja majd a közönségdíjat, ami egy 30 ezer forint értékű vacsorameghívás a Szicília Étterem és Pizzériába, mely utalvány felhasználható a Central Kávéházban és a SunCity Szoláriumban is.

A produkciók sorrendje, és a minősítések:

1. Team Kaposvár  Sportklub - A hattyú - ezüst minősítés
2. Zrínyi DSE - Teenager hívogató - ezüst minősítés
3. Crystal SC - Bűvölet - arany minősítés
4. SRSE – BAKÓ-SAS FITNESS - Nemzetek tánca  - ezüst minősítés
5. Team Kaposvár Sportklub - A tenger - ezüst minősítés
6. Bushido Kaposvár - A harcos útja - ezüst minősítés
7. Ametiszt Tánc SE - COMO SIENTO - arany minősítés
8. Munkácsy M. Gimnázium - „COOL” - ezüst minősítés
9. Táncsics M. Gimnázium - Tornár, ha munkás - arany minősítés
10. Mikrokozmosz AMI (Mókuslányok) - Táncoló talpak - arany minősítés
11. Team Kaposvár Sportklub - Egyensúly -  arany minősítés
12. Zrínyi DSE - VUK tánca - ezüst minősítés
13. Együd Árpád Kulturális Központ - Sosem elég - ezüst minősítés
14. Crystal SC - Éjszakai játék - arany minősítés

A közönségdjíat a Táncsics Gimnázium csapata kapta.

A Magyar Látványtánc sport díjazottja pedig a  Team Kaposvár Sportklub - Egyensúly címú  produkciója lett.


Címkék: 13. Látványsport-fesztivál, produkciók, helyezések, élőképes közvetítés, Kaposvár