A két együttes legfőbb erőssége, hogy csak helyiek szerepelnek bennük.

Az NB II-ben szereplő kaposvári férficsapat nem sok sikerélményhez jutott az elmúlt hetekben, de a nyári változások után ez várható is volt. Rutinos játékosok távoztak, és a helyülre a saját nevelésű fiatalok léptek elő. A szakvezetés fő célja így csak az lehet, hogy a tehetséges tizenévesek felnőjenek a felnőtt bajnokság szintjéhez.

- Nem volt egyszerű, ők nem játszottak az NB-s mezőnyben még, Major és Bükfa néhányat. Igyekeznek helytállni, de mérkőzést és szettet sem nyertek nagyon. Bízom benne, hogy a második félév jobb lesz. Volt két mékőzésünk, ami szoros volt, a Komló elleni eléggé - mondta a Kaposvári AC edzője, Okos Balázs.

A kaposvári együttes az elmúlt hétvégén az éllovas pécsieket látta vendégül. A találkozón Major 2, Bükfa pedig 1 egyéni győzelmet könyvelhetett el, így a vendégek végül 15:3 arányban nyertek.

- Hét győzelemmel állunk, nulla vereséggel. Fiatal csapatunk van, én vagyok az idős, mind fiatal van - mondta a PTE PEAC II sportolója, Gyén László.

A rutinos játékos csaknem három évtizeddel ezelőtt még kaposvári színekben bűvölte a kaucsuklabdát.

- Mindig nagy szeretettel gondolok a városra, a nyolcvana években játszottam itt, sok néző volt, akkor még nem volt meg ez a csarnok, nagyon szerettem itt játszani - tette hozzá Gyén László.

A kaposvári asztaliteniszezők a hagyományokhoz híven a Balogh József emlékversennyel búcsúztatják majd az óévet, az idei rendezvényt december 29-én, szombaton tartják az Arany úti csarnokban.

Címkék: idei, csapatbajnokság, asztalitenisz, vereség, szezon, sport