Az utolsó simításokat végzik az edzéseken a Látványsportfesztiválra készülő kaposvári Zrínyi SE sportolói. A fiatalabbak produkciójában számos elem a ritmikus gimnasztikára épül majd, míg az idősebbek egy showtáncra, akrobatikára hasonlító gyakorlattal rukkolnak majd elő.

- Minden évben elindulunk a látványsportfesztiválon is. Gyerekek rettentően élvezik, ez egy kitekintés a kemény versenysportból és reméljük, hogy a közönség kedvére fogunk tenni és jól sikerül a szereplés - mondta a Zrínyi SE Kaposvár edzője, Szirányi Margit.

A zrínyisek rangos versenyeken vettek részt az elmúlt időszakban is.  

- Csapatversenyen voltunk ősszel. Mindig egy edzőtáborral indítunk, aztán egy országos csapatversenyen voltunk különböző korcsoportokban. Az egy nagyon hálás verseny, mert minősítő tulajdonképpen: arany, ezüst és bronzminősítést lehet szerezni. Bronz és ezüst minősítéseket hoztunk el - tette hozzá az edző.

- Voltunk egyszer országos verseny Balatonbogláron, ott elsők lettünk. Akkor múlt hetekben voltunk Nagyatádon is, ott karikával indultunk, az annyira nem sikerült jól, ott bronzminősítést szereztünk, és voltunk Budapesten is, ott pedig ezüstminősítést szereztünk karikával - mondta Kirkovits Dorottya.

A zrínyis lányok az edzéseken is igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni magukból.

- Készülünk a látványsportra, meg majd megyünk Nagyatádra a Bárczi Sára emlékversenyre egyéniben, meg diákolimpiára is természetesen - mondta Zavagyil Zia.

Szirányi Margit tanítványai remélik, hogy a pénteken 16 órakor kezdődő kaposvári Látványsportfesztiválon a zsűri és a közönség is elégedett lesz velük.

Címkék: zrínyi, látvány, nagyatád, verseny, somogy, sport